Miksi ovi ei aukene meille?

Infotaulussa olevat verotoimiston aukioloajat eivät pidä paikkaansa. Asiaan tulee korjaus.
Infotaulussa olevat verotoimiston aukioloajat eivät pidä paikkaansa. Asiaan tulee korjaus.
Kuva: Jouni Valikainen

Viime viikolla Lounais-Lapin toimitukseen soitti ärsyyntynyt iäkäs naishenkilö. Hänellä oli ollut tiistaina asiaa Kemin verotoimistoon, mutta ovi oli kiinni eikä hän päässyt toimittamaan asiaansa. Eikä hän ollut ainoa oveen koputtelija. Taksi toi verotoimistoon asiakkaita ja nuori herra kuskasi iäkästä pyörätuolissa olevaa äitiään toimistoon.

Kaikki asiakkaat olivat siinä uskossa, että verotoimiston ovet ovat auki maanantaista keskiviikkoon kello 9-15, koska sisäänkäynnin vieressä olevassa isossa infotaulussa näin lukee. Niin ei asia kuitenkaan ole. Ulko-oven sisäpuolen ikkunaan on kiinnitetty paperi, jossa kerrotaan, että verotoimisto on auki maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 9-12. Se on yksi tiedote monien muiden joukossa. Ja-sanalla ja ajatusviivalla on iso merkitysero – ainakin tässä tapauksessa.

Kemin verotoimiston johtaja Ture Lindholm pahoittelee, että infotaulun tiedot ovat jääneet päivittämättä. Hänelle asti ei ole tullut palautetta, että infotaulussa on väärää tietoa.

– Nyt kun asia tuli ilmi, niin tilanne korjataan. Aukioloaikojen supistuminen johtuu koronasta. Moni työntekijämme tekee töitä kotonaan. Jos joku asiakkaamme on tullut asioimaan kauempaa, niin pyrimme olemaan joustavia, jos vain väkeämme on työpaikalla, Ture Lindholm kertoo.

Oikeista aukioloajoista on tietoa esimerkiksi Kemin verotoimiston nettisivuilla.