Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Miksi maa­kun­tien mu­siik­ki ei kuulu Ylellä?

Uuden Rovaniemen palstoilla on käyty keskustelua lappilaisen musiikin soittamisesta Ylen paikallisella taajuudella. Muusikko Jaakko Laitinen kritisoi kolumnissaan sitä, ettei maakuntaradioiden toimittajilla ole päätösvaltaa paikallisen musiikin soittamiseen tai yleensäkään musiikkivalintoihinsa.

Ylen radiopäällikkö Jonna Ferm vastasi perustelemalla, että laadun sijaan Ylen musiikkipolitiikka tavoittelee soveliasta kokonaisuutta. Hän jätti sanomatta, että tällä tarkoitetaan ketään ärsyttämätöntä, isoimpien kaupallisten kanavien strategioita matkivaa linjaa.

On vaikea nähdä perusteita sille, että yksittäisten, ammattitaitoisten toimittajien mahdollisuus vaikuttaa soittamaansa musiikkiin estetään lähtökohtaisesti. Juuri tällainen musiikin valitseminen kai kuuluu musiikkia ohjelmassaan soittavan radiotoimittajan työn ytimeen. Toki Ylellä on mainittavan hyviä valtakunnallisia erikoisohjelmia, joissa asiantuntevan toimittajan ääni kuuluu, mutta mikä on niin vaikeaa tai mahdotonta siinä, että näin tapahtuisi myös maakunnallisella tasolla?

Kun esimerkiksi Lapin Kansassa on levyarvostelujen ja haastattelujuttujen tasolla edelleen mahdollista seurata aktiivisesti maakunnan omaa musiikkikulttuuria, tuntuu absurdilta, ettei julkisrahoitteinen ja maakuntatoimituksia edelleen yllä pitävä epäkaupallinen radio voisi samaa harjoittaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.