Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Miksi kou­lu­han­ke siirtyi taas?

Rovaniemen Vaaranlammen kouluhanke nytkähti eteenpäin. Lause kuvaa hanketta hyvin, sillä koulun valmistuminen siirtyy jälleen vuodella eteenpäin. Miten se voi olla niin vaikea toteuttaa? Hanke siirtyy aina vaan, vaikka päätökset on tehty ja koulun piti valmistua 2024? Kaikessa hiljaisuudessa tuli taas vuosi lisää.

Kaupunki on esitellyt uutta, osallistuvaa budjetointia, jossa Korkalovaara on nostettu keskiöön kehittämiskohteena. Asukkaat voivat osallistua yhteisten varojen käytön suunnitteluun ja päätöksentekoon. Kehittämiseen on varattu kokonaiset 15 000 euroa. Tälläkö kaupunki yrittää hyvitellä ja korvata kouluhankkeen siirtymisen Korkalovaaran lasten tulevaisuuden kustannuksella?

Hankkeen tiimoilta löytyy hienoja lauseita pöytäkirjoista. Minne ne ovat kadonneet puolen vuoden käsittelyn aikana tilajaostossa, sivistyslautakunnassa, virkamiesvalmistelussa sekä kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa, kun valmistumista siirrettiin taas?

Hankkeesta on lausuttu, että Vaaranlammen koulu on keskeinen Korkalovaaran alueella oleva palvelu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.