pääkirjoitus: Suomi juhlii 106. it­se­näi­syys­päi­vään­sä en­sim­mäi­sen kerran puo­lus­tus­liit­to Naton jä­se­ne­nä – sul­je­tun itä­ra­jan takaa on turha odo­tel­la korkean tason on­nit­te­lu­ja

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Mikael Gran­lund ja Juuse Saros lois­ti­vat Pekka Rinteen juh­la­pe­lis­sä – Patrik Laine jatkoi maa­li­teh­tai­lua

Nashville Predatorsin Mikael Granlund teki ratkaisevan täysosuman voittolaukauskisassa, kun Nashville voitti Dallas Starsin maalein 2-1. Granlund ujutti tyylillä kiekon rystyllä maalin perukoille. Nashvillen maalilla urakoinut Juuse Saros torjui ottelussa 27 kertaa ja piti maalinsa rankkarikisassa puhtaana. Suomalaispelaajien vahva pelivire oli kuin kirsikat juhlakakun päälle, sillä ennen ottelua Predatorsin maalivahtilegendan Pekka Rinteen pelinumero 35 nostettiin hallin kattoon tunteikkaiden juhlallisuuksien saattelemana. Kaiken lisäksi seura ilmoitti pystyttävänsä patsaan Kempeleen suurpelaajan kunniaksi.

– Olen todella onnellinen Pekan puolesta. Tämä oli spesiaali-ilta Pekalle ja hänen perheelleen. Me kaikki rakastamme häntä paljon. Saimme lisäksi voiton, mikä oli tärkeää, Mikael Granlund sanoi NHL:n nettisivuilla.

Aihetta riemuun oli Columbus Blue Jacketsin Patrik Laineellakin, sillä suomalaispelaajan hurja liito sen kuin vain jatkuu NHL-jäillä. Laine sivalsi yhden maalin, kun mestarisuosikkeihin lukeutuva Florida Panthers meni sinitakkien käsittelyssä kumoon maalein 3-6.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa