Kolumni: Suoraa puhetta äi­tiy­des­tä

Salakuljetus: Nuus­ka­ral­li romahti län­si­ra­jal­la, ni­ko­tii­ni­pus­sien myynnin va­pau­tu­mi­nen muutti ti­lan­teen

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Mikä on Suomen suo­si­tuin pal­lo­pe­li?

Jos asiaa kysyy urheilutoimittajilta tai asian harrastajilta, vastauksia on yhtä monta kuin pelejä. Yleisin väittämä on jalkapallo, mutta sitä ei paljon tunneta Yhdysvalloissa tai Intiassa. Koripalloakin pelataan siellä täällä, pesäpallo on maailman suurinta Vimpelissä ja jääpallo Veitsiluodossa, Kainuussa taas suojalkapallo. Tähän kun lisätään maahockey, golf, lento- ja sulkapallo sekä hevospoolo, lajivalikoimaa on jokaiselle.

Valitettavasti minun on pudotettava palliltaan kaikki näiden lajien kannattajat. Suosituin laji on yleisesti tuntematon, mutta jokainen sen kohtaa useammin kuin toivoo. Se on erilaisten palvelutarjoajien ja viranomaisten pallottelu meillä kansalaisilla.

Yritäpä selvittää jotain hiemankin itselle epäselvää asiaa niin alkaa kunnon pallopeli, jossa ei tahdo osua maaliin eli oikealle luukulle. Mahdollisesti langan päässä olevat henkilöt eivät ole tähän syypäitä. Syynä on pallopelin sääntöjen laatijat eli lainsäätäjät ja tieto-ohjelmien tekijät eli organisaatiot. Siinäpä tulevalle hallitukselle säästökohde, kun purkaa turhat virastot ja pallottelijat.

Viranomaisten avuksi on saatu puhelinpalvelu, jossa numeroita valitsemalla mennään eteenpäin ja viimeisenä pyydetään odottamaan ja sitten kerrotaan, että asia ei kuulu meille. Miksi meille on keksitty puhelin, kun siihen ei vastata? En ryhdy luettelemaan esimerkkejä, koska jokaisella niitä piisaa. Tähänkin asiaan pitäisi saada jokin valtuutettu puolustamaan oikeuksiamme.

Kansalaisia neuvoisin ottamaan käyttöön rangaistuspotkun ja soittamaan suoraan kyseisen alan ministerille. Muuten joutuu jatkoajalle, jolla ei ole takarajaa.