Tähtijuttu: Saa­ri­se­län uuden pol­ku­juok­su­ta­pah­tu­man rei­til­lä piti muistaa sulkea po­ro­ai­ta ja odottaa ka­ve­rei­ta

Kuvakertomus: Ensin soi huu­li­harp­pu, ja sitten varsat as­te­li­vat raadin eteen

Mika Lintilä ei lähde pu­heen­joh­ta­ja­ki­saan – Kur­vi­nen ja Hon­ko­nen eivät kom­men­toi

Elinkeinoministeri Mika Lintilä vahvisti torstaina, että hän ei lähde tavoittelemaan keskustan puheenjohtajuutta.


Mika Lintilä ei lähde ehdolle keskustan johtoon, mutta toivoo vaaliin vielä lisää osallistujia.
Mika Lintilä ei lähde ehdolle keskustan johtoon, mutta toivoo vaaliin vielä lisää osallistujia.
Kuva: Eriika Ahopelto

Alkuviikosta Mika Lintilä kommentoi harkitsevansa puheenjohtajaehdokkuutta, mutta Annika Saarikon ilmoitus ehdolle lähtemisestä muutti Lintilän mielen.

– Tämä ratkaisi sen, että en ole lähdössä ehdokkaaksi. Koen, että tämä ei ole se tilanne, jossa lähden kisaan. Olen sen verran urheilumies, että tavoittelen aina kisaan lähtiessäni voittoa, ja nyt tilanne on aika haasteellinen. Toivon kyllä, että kisaan tulisi vielä muitakin ehdokkaita, Lintilä kertoo Lännen Medialle.

Lintilä korostaa, ettei hänen ratkaisunsa ole kannanotto sen enempää istuvan puheenjohtajan Katri Kulmunin kuin Annika Saarikonkaan puolesta.

– Lienee korrektia, että valtioneuvoston jäsenenä en ota kantaa puoleen tai toiseen. Tulen molempien kanssa erittäin hyvin toimeen. Minulla on puoluekokouksessa äänioikeus, ja tulen sitä käyttämään.

Lintilä kertoo oman harkintansa liittyneen pitkälti siihen, että hän toivoi puoluekokouksessa pidettävän puheenjohtajavaalin.

– Itse katsoin tärkeäksi, että puheenjohtajavaali tulee, koska mielipidetiedustelut ja lukuisat yhteydenototkin viestivät sitä, että keskustan kenttä haluaa puheenjohtajakisan. Kisa aina piristää ja terävöittää puoluetta, Lintilä perustelee.

Puheenjohtajaehdokkaiksi on spekuloitu myös keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvista sekä kansanedustaja Petri Honkosta. Kumpikaan heistä ei halunnut kommentoida tulevan puoluekokouksen henkilövalintoja tässä vaiheessa millään tavoin.

Kurvinen ei kommentoinut edes sitä, pitääkö hän puheenjohtajavaalin toteutumista puolueen kannalta positiivisena asiana. Petri Honkonen muistutti keskustan olevan kansanvaltainen liike, jossa päätösvalta on kentällä.

– Kansanvaltaisen liikkeen toimintaan kuuluu, että kisoja tulee, Honkonen kommentoi.