Mies ehti olla va­paal­la van­ki­las­ta vain kolme kuu­kaut­ta, kun syyl­lis­tyi taas uuteen sek­suaa­li­ri­kok­seen – hy­väk­si­käyt­ti tör­keäs­ti 14-vuo­tias­ta Lapissa

-
Kuva: Joel Maisalmi

Lapin käräjäoikeus on tuominnut vankilaan 26-vuotiaan miehen, joka syyllistyi neljännen kerran törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Mies oli vuonna 2017 yhdynnässä lapseen ja teki tälle koskettelemalla muita seksuaalisia tekoja, sanotaan oikeuden julkisessa selosteessa.

Mies oli tekohetkellä 24-vuotias ja lapsi 14.

Mies kiisti rikoksen. Oikeus kuitenkin katsoi asiassa esitetyn todistelun perusteella, että syyte tuli näytetyksi. Joni Kristian Rahikainen, 26, tuomittiin kahden ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen.

Rangaistusta kovennettiin miehen aiemman rikostuomion takia. Hänet oli vuonna 2016 tuomittu kolmesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

– Vastaaja oli syyllistynyt nyt kysymyksessä olevaan vastaavanlaiseen rikokseen noin kolmen kuukauden kuluttua edellä mainitusta ehdottomasta vankeusrangaistuksesta vapauduttuaan, julkisessa selosteessa sanotaan.