Lukijalta
Mielipide

Mie­li­pi­de: Entiset päät­tä­jät vas­tuus­sa

Näin se vain menee, kun kansallisomaisuuttamme myydään hetkellisten voittojen innoittamana ulkolaisille vielä suuremmille yrityksille. Perustajan pielipide ei merkitse mitään kansallisen jalokiven muuttuessa ynnä muiden joukkoon.

En hyväksy Suomen selkärangan – paperiteollisuuden siirtämistä ulos maasta, myöhemmin markkinoille tulleiden tieltä. Suomessa on alkuperäistä huippuosaamista paperiteollisuudessa ja se on pitkälle kehitetty juuri Suomessa. Veitsiluodon tehtaat on paperiteollisuuden aatelia, joka on antanut leivän lappilaisille ja kansantaloudelle sadan vuoden ajan. Emme voi ummistaa silmiämme tällaiselle ulkopuolisten ryöstölle.

Valtiovallan tulee välittömästi lainsäädännöllisin keinoin estää yrityksien tuotannon lopettamisen vuosia jatkuneiden metsiemme ryöstön jälkeen ilman sanktioita. Lappi on ollut StoraEnson kupattavana jo Kemijärven tehtaiden sulkemisen päätöksen johdosta. Yhtiö on ryöstänyt miljardeja kuutiometrejä lappilaista halpaa puuta – kansainvälisten sijoittajien lompakkoa.

Tälle on tultava stoppi. Uusia selluun tuotantolaitoksia suunnitellaan ja investointeja on jo tehty. Seisomme Veitsiluotolaisten työläisten rinnalla suomalaisen teollisuuden säilyttämiseksi Suomessa. Entinen teollisuustyöläinen. Teimme aikoinaan Lapille teollisuuspoliittisen ohjelman Eero Filippuksen ja Eino Hiukan kanssa, joka noteerattiin laajalti tiedotusvälineissä.

Yhteistyöterveisin:

Olavi Stoor
Yhtiö on ryöstänyt miljardeja kuutiometrejä lappilaista halpaa puuta.