Tähtijuttu: Lappi on Naton sol­mu­koh­ta, sanoo Ul­ko­po­liit­ti­sen ins­ti­tuu­tin johtaja Mika Aaltola

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Mie­len­osoi­tus ja korona var­jos­ti­vat Ranskan ym­pä­ri­ajon 10. osuutta – Tanskan Cort Nielsen venytti etap­pi­voit­toon

Mielenosoittajat hidastivat Ranskan ympäriajoa tiistaina.
Mielenosoittajat hidastivat Ranskan ympäriajoa tiistaina.
Kuva: GUILLAUME HORCAJUELO

Ranskan ympäriajossa poljettiin lepopäivän jälkeen räväkkä noin 148-kilometrinen mäkitaival.

Etappi päättyi Megevessä noin 19 kilometriä pitkään nousuun ja lopputömpäreeseen, jonka huipulla EF Education -tallin tanskalaispyöräilijä Magnus Cort Nielsen työnsi etupyöränsä senteillä ohi Nick Schultzin.

Reilun parinkymmenen ajajan irtiotto oli useita minuutteja pääjoukkoa edellä, kun ilmastomielenosoittajat tulivat tielle häiriköimään kärkiryhmää.

Kilpailunjohto pysäytti ajon, ja senhetkisillä eroilla lähdettiin poliisin luvan jälkeen uudelleen liikkeelle.

Irtiotosta parhaiten kokonaistilanteessa oli sijoittunut Saksan Lennard Kämna, joka oli slovenialaista keltapaitaa Tadej Pogacaria perässä melkein yhdeksän minuuttia.

Saksalainen ajoi Cort Nielsenin ryhmässä maaliin asti ja pääsi päivän päätteeksi kuin varkain vain 11 sekunnin päähän yhteiskilpailun kakkospaikalle.

Korona kurittaa Pogacarin tallia

Pogacarin joukkuetoveri George Bennett ei päässyt lähtemään tiistaina liikkeelle positiivisen koronanäytteen vuoksi. Kun jo kaksi Pogacarin apuajajaa on jäänyt sivuun, ei keltaisen paidan aktiivinen puolustaminen ole helppoa tai edes kannattavaa.

Näin Kämnan siirtyminen keltaiseen ei olisi ollut paha kolaus slovenialaiselle, etenkin kun Bora-tallin Kämna ei tule raskaimmilla vuorietapeilla pysymään mukana.

Kolmantena Tourin kokonaistilanteessa on Jumbo-Visman tanskalainen Jonas Vingegaard, joka on yhä 39 sekuntia Pogacarin takana.

Jumbo-Vismalla lienee vahvin joukkue koko Tourilla, ja keskiviikon noin 152-kilometrinen vuorietappi Albertvillestä Col du Granonille on mahdollisuus horjuttaa siipirikkoista Pogacaria.