Mainos

Me­teo­riit­ti Matkat tuo mie­len­kiin­toi­sia puhujia tör­mäys­alueel­le – ”Maail­ma täyttyy ko­hi­nas­ta, vain koh­taa­mi­nen jää”

Meteoriitti Matkat sai alkunsa, kun yrittäjä Pekka Kangas toteutti viime vuonna kytemään lähteneen oivalluksensa. Nyt mies aikoo tuoda mielenkiintoisia puhujia ja kouluttajia Lappajärven maisemiin – samalla edistäen turismia ympäri järven. Yrityksen ensimmäinen tapahtuma saa ensi-iltansa 5.6.

Lappajärvi tunnetaan parhaiten Euroopan suurimmasta kraatterijärvestään, joka valittiin myös vuonna 2017 yleisöäänestyksessä Suomen kauneimmaksi järveksi. Noin 77 miljoonaa vuotta sitten meteoriittikraatteriin syntynyt järvi sijaitsee Lappajärven, Vimpelin ja Alajärven kuntien alueella Etelä-Pohjanmaalla.

Toukokuusta lähtien tältä mielenkiintoiselta järvialueelta on ponnistanut ihmisten tietouteen myös Meteoriitti Matkat, jonka suunnitelmissa on järjestää tapahtumia kiinnostavine puhujineen ja kouluttajineen – ensimmäisen tapahtuen muutaman päivän kuluttua 5.6. Hotelli Kivitipussa.

– Tuomme Lappajärvelle kokeneen oppimisvalmentajan Tuomo Loukomiehen . Hän pitää päivän aikana kaksi mielenkiintoista luentoa otsikoilla: Mieli, muisti ja motivaatio – mielikuvat oppimisen työkaluina sekä Sissimarkkinointi – älä tyydy tavanomaiseen. Luovuus, ketteryys sekä mielikuvitus kehiin, luettelee Meteoriitti Matkojen perustaja Pekka Kangas .

– Jos täälläpäin on liikkeellä kesälomamatkalla tai miettii vielä kohteita, kannattaa suunnata Suomen yhden kauneimman järven ympäristöön kuulemaan Tuomoa sekä tekemään mielenmatkaa, huikkaa Kangas.

Ideasta todeksi

Lappajärveltä kotoisin oleva Kangas on osallistunut vuodesta 2015 lähtien yrittäjävalmennuksiin, joissa on kehotettu tekemään myös omia muistiinpanoja opituista asioista. Hän kaivaa muistikirjansa esiin ja lukee lauseen: ”Keho on portti mieleen, mieli on portti ihmissuhteisiin, ihmissuhteet ovat portti elämään”, hän nostaa katseensa ja toteaa:

– Tämän kun muistaisi joka päivä.

Kangas avaa, että Meteoriitti Matkat syntyi, kun hän oli muuttanut omalla polullaan riittävän määrän oivalluksiaan tekemiseksi, jotka on sisäistänyt vasta myöhemmin ymmärrykseksi. Lopulta tämän vuoden toukokuussa palaset loksahtivat paikoilleen ja Meteoriitti Matkat sai alkunsa.

– Mielestäni meteoriitin törmäyksen seurauksena syntyneen järven olemuksesta, lumovoimasta ei ole otettu myöskään vielä kaikkea irti. Siksi alueeseen pitäisi panostaa yhä enemmän myös matkailukohteena, kertoo Kangas.

– Haluan kuitenkin muistuttaa, että Meteoriitti Matkat ei ole mikään tavallinen matkanjärjestäjä, vaan tapahtumien järjestäjä sekä ideapankki. Tarjoamme koulutuksia Pohjanmaan helmessä, jonka seurauksena ihmiset laskeutuvat meteoriittiseen jälkihehkun tilaan. Myymme meteoriittienergiaa ja törmäytämme ihmisiä, päättää Kangas hehkutuksensa.

Mielenmatkojen lisäksi Meteoriitti Matkat ovat saaneet Lappajärven kesäteatteriin 400 lippua käyttöönsä tarjoten niitä kesän ajan halukkaille.

– Meteoriitti Matkojen avajaistarjouksena liput maksavat 7 euroa kesäteatterinäytökseen 4.8. klo 14. Sopii siis vaikkapa kesämatkaa taittaville pariskunnille, perheille tai erikokoisille ryhmille, mainostaa Kangas.

Kangas toimii Meteoriitti Matkojen lisäksi yrittäjänä metallialan yrityksessä Lappajärven Konetyöstö Oy:llä. ”Vaiherikkaat vuodet yrittäjänä ovat olleet opettavaisia.”
Kangas toimii Meteoriitti Matkojen lisäksi yrittäjänä metallialan yrityksessä Lappajärven Konetyöstö Oy:llä. ”Vaiherikkaat vuodet yrittäjänä ovat olleet opettavaisia.”

Yrittäjänä myös metallialalla

Meteoriitti Matkojen lisäksi Kangas omistaa metallialan yrityksen, vuonna 1985 perustetun Lappajärven Konetyöstö Oy:n.

Kiitos äitinsä vinkin vuonna 2000, haki mies töihin yritykseen Vaasassa käydyn opiskelujakson jälkeen.

– Soitin yritykseen silloin heti, mutta cnc-koneistajan paikka oli mennyt. Kului viikko, ehkä kaksi ja sitten minulta tiedusteltiin, olinko edelleen kiinnostunut työpaikasta, muistelee Kangas.

Nuori metallialan harjoittelija kipusi ylemmäs yrityksen hierarkiaa päättäväisesti ja kovalla työllä päätyen työnjohtoon vuoden 2002 lopussa ja lopulta yrityksen omistajaksi vuonna 2006.

– Työnjohtoon minua kysyttiin marraskuussa 2002. Tilanne ajautui nopeasti siihen pisteeseen, että jäin oikeaksi kädeksi kevätkesällä 2003 ja lopulta otin narut käsiini vuonna 2006, kertoo Kangas.

Vaiherikkaat vuodet yrittäjänä ovat olleet opettavaisia. Viimeisten vuosien aikana Kankaan yrittäjäaivot ovat alkaneet kylvää enemmän viljaa kuin ohdakkeita.

– Vuonna 2002 meillä oli työntekijöitä keskimäärin 23 ja yrityksellä ei ollut maalaamoa. Parin viime vuoden aikana työntekijöitä on ollut enää 10, mutta töitä tehdään nykyään yhä tehokkaammin. Hyödynnämme vuosien aikana kertynyttä ammattitaitoa. Juuri nyt olemme palkkaamassa lisää työvoimaa ja ensimmäinen laajennus, sitten vuoden 2004, näkee päivänvalonsa kesäkuussa, kertoo Kangas.

Yritysjohtajavalmennukset kolmen vuoden aikana ovat muuttaneet erityisesti yrittäjän maailmankuvaa.

– Valmennusten parasta antia on ollut se, että kun vähän kerralla alkaa ymmärtämään vanhaa elettyä tarinaa, niin siitä viisastuneena voikin sitten alkaa elämään uutta, parempaa tarinaa. Kiitos valmennuksien koen, että olen juuri nyt oikeassa vireessä viedäkseni Meteoriitti Matkoja eteenpäin, kertoo Kangas.

– Maailma täyttyy kohinasta, vain kohtaaminen jää. Tervetuloa mukaan matkalle!

INFO

Meteoriitti Matkat

– Ensimmäinen koulutuspäivä 5.6. Hotelli Kivitipussa, kouluttajana Tuomo Loukomies / Trainers’ House

– Järjestetään kaksi eri luentoa, joiden kappalehinta on 44 € ja yhteishinta 77 €, sisältää yhden lounaan. Luentojen aivojumppa soveltuu kaikille. Muistiinpanovälineet mukaan!

– Lisätietoa yrityksen Facebook-sivulla