Mene vaikka tänne: Jäisiä suh­tei­ta, gon­gi­ren­tou­tus­ta ja pai­kal­lis­blue­sia


1. Jäätävää taidetta galleria Napassa

-

Galleria Napassa lauantaina avautuvassa Jäisiä suhteita – Icy Relations -näyttelyssä tarkastellaan ajan kerroksisuutta, miten mennyt ja nykyisyys ovat kokemuksissamme samanaikaisesti ja lomittaisesti läsnä. Hetkittäin jään kivettyneissä muodoissa voimme peilata mielikuviemme loputonta varantoa. Mielikuvat ja muistot lipuvat toisiinsa jään peilipinnalla, kunnes ne hautautuvat seuraavien assosiaatioiden taakse. Näkemisen ja muistamisen prosessi on kuin veden loputon kiertokulku vesihöyrystä kiintojääksi ja uudelleen takaisin mereen.

Lapin yliopistossa mediatieteen professorina työskentelevä Eija Timonen on kuvannut jäätä niin talvella luonnossa kuin kesällä studiomaisissa olosuhteissa, minkä pohjalta hän on pitänyt useita valokuvanäyttelyitä ja julkaissut tutkimusartikkeleita.

Jäisiä suhteita, Eija Timosen teoksia 15.2.–11.3. Galleria Napassa.

2. Tarjolla joogaa ja rentoutusta avajaispäivänä

Varastotiellä avautuu lauantaina Villa Lumoava, joka tarjoaa muun muassa hatha- ja kundaliinijoogaa, äänimalja- ja gongirentoutusta ja Complete Vocal Technique (CVT) -äänenkäytön tekniikan opetusta. Avajaispäivän aikana tarjolla on maksuttomia näytetunteja, joihin voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista. Ohjaajat esittäytyvät kello 10 alkaen, kello 11 vuorossa on kundaliinijoogaa, kello 12 äänimaljarentoutus, kello 12.45 CVT-demo, 13 CVT-ohjaus, 14.30 bretharian healing ja 14.50 gongirentoutus. Lauluyhtye Laudi esiintyy kello 14. Ohjausten välissä on teetarjoilu. Iltapäivällä, viimeisen ohjatun rentoutuksen jälkeen on vielä mahdollisuus tutustua tiloihin Jatkossa Villa Lumoavan tiloissa järjestetään myös erilaisia kursseja ja työpajoja, esimerkiksi Lapin avoin naistenpiiri kokoontuu tiloissa säännöllisesti kuluvan kevään aikana.

Avajaiset la 15.2. klo 10–16 Villa Lumoavassa, Varastotie 2, toinen kerros. Vapaa pääsy. Lisätiedot: p. 040  484 1919, marrumarmelaadi@gmail.com.

3. Suuria sävelmiä koko perheelle Frozenista Leijonakuninkaaseen

-

Korundissa kuullaan tänään ison orkesterin tulkintoja animaatioelokuvien suurimmista klassikoista, kun Oulun Madetojan musiikkilukion sinfoniaorkesteri sekä Oulun konservatorion ammattiopiskelijat saapuvat konsertoimaan.

Koko perheen Salute to the Cinema -konsertissa soivat muun muassa  Leijonakuningas: Circle of life, Pocahontas: Tuulen värit, Pieni Merenneito: Aalloissa siis ja paljon muuta, Titanicista Frozeniin. Kapellimestarina toimii Jaakko Jauhiainen. Konsertti kestää noin tunnin.

Salute to the Cinema, Oulun Madetojan musiikkilukion sinfoniaorkesterin ja  Oulun konservatorion ammattiopiskelijoiden konsertti la 15.2. klo 15 Korundi-salissa. Liput: 10/15, perhelippu (2+2 tai 1+3) 25 e, alle 2-vuotiaat sylilapset maksutta.

4. Trio Polare debytoi Rovaniemellä

-

Trio Polaressa soittaa kolme Lapissa vaikuttavaa muusikkoa: huilisti Laura Raudaskoski, sellisti Olli-Pekka Kajasviita sekä pianisti Maria Ala-Hannula. Nuoren ikänsä aikana trio on ehtinyt konsertoida kerran Kemijärvellä ja lauantaina trioa kuullaan ensimmäisen kerran Rovaniemellä.

Ohjelmassa on kaksi isompaa teosta, ukrainalaisen Nikolai Kapustinin Trio op. 86 sekä Felix Mendelssohnin tunnettu Trio op. 49 d-mollissa, jonka viulustemma on sovitettu huilulle. Näiden lisäksi kuullaan J. S. Bachin soolosellosarja nro 2 d-molli BWV 1008 Olli-Pekka Kajasviidan esittämänä.

Trio Polare, konsertti la 15.2. klo 17 Rovaniemen kirkossa. Vapaa pääsy, ohjelma 8/15 euroa.

5. 18-vuotias Varjo-galleria juhlistaa bluesilla

-
Kuva: -

Lasitaiteilija Vele Varjon kansangalleria täyttää tänä vuonna 18 vuotta. Varjo-gallerian lämminhenkinen perustamisjuhla, Varjo Pluus & Puuki, järjestetään tällä kertaa täysin paikallisten esiintyjien voimin. Johnny Pallari Special edustaa menevämpää bluesia meltauslaisen sielun syövereistä. Niina K & Mustang Sällit houkuttaa tanssilattialle tarkan tukevalla äänimaisemallaan ja menevällä rhythm & blues -ohjelmistollaan. Lada Blues Co. kolisee lauteille päästäen ääniä juurimusiikin alkukantaisella tyylillä lähes sähköttä. Dj Tundran vinyylikokoelma maustaa illan bluesin, rokin ja rhythm & bluesin ikivihreillä. Seremoniamestarina toimii Johan-Erik Kukko.

Varjo Pluus & Puuki 7 la 15.2. alk. klo 22 Grandessa. Liput 10 e.

6. Poijärvi ja Kalenius konsertoivat kirkossa

Ninni Poijärven ja Tommi Kaleniuksen konserttikiertue saapuu helmikuussa Lappiin. Viime syksynä livealbumin Kosketus julkaissut muusikkopari konsertoi sunnuntaina Rovaniemen kirkossa. Akustisen illan ytimessä ovat laulut ja tarinat elämän keskeltä. Tommi Kalenius ja Ninni Poijärvi ovat helsinkiläisiä laulaja-lauluntekijöitä, jotka kumpikin ovat julkaisseet neljä sooloalbumia. Kalenius on säveltänyt kappaleita kotimaisille artisteille, kuten Jari Sillanpää, Pepe Willberg ja Virve Rosti. Poijärvi tunnetaan muun muassa Hoedown-yhtyeen riveistä, J. Karjalaisen ja Edu Kettusen taustalta sekä Club For Five -lauluyhtyeestä.

Ninni Poijärvi ja Tommi Kalenius su 16.2. klo 15 Rovaniemen kirkossa. Liput 20 e.