Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Me­dia­ta­lot eh­dot­ta­vat lääk­kei­tä Postin ah­din­koon: Posti jaet­ta­va kahtia, jakelu kerran päi­väs­sä aa­mui­sin ja lisää kil­pai­lu­tus­ta

Medialiiton mukaan Suomen postipalvelujen järjestäminen vaatii useita uudistuksia, jotta kansalaisten tiedonsaanti kyetään turvaamaan mahdollisimman tasapuolisesti myös tulevaisuudessa.

Media-alan edunvalvontajärjestö Medialiitto ehdottaa tiedotteessaan, että erillisiä jakeluja yhdistetään, jakeluyritykset kilpailutetaan ja Postin ristikkäiset roolit selkiytetään. Liiton mukaan näin voidaan ratkaista sekä jakelupalvelujen että Postin omistajaohjauksen ongelmat.

Postin ongelma on liiton mukaan se, että se toimii samanaikaisesti yhteiskunnallisen palvelun tuottajana jakelussa ja markkinatoimijana monilla kilpailluilla liiketoiminta-alueilla. Kun roolit sekoittuvat, kumpaakin tehtävää on vaikea hoitaa yhtä aikaa.

– Postin jakaminen kahteen osaan tekisi toiminnasta läpinäkyvän ja yhteiskunnallisesti hyväksytymmän. Toisen osan tehtävä on tuottaa valtiolle rahaa yhtiön voittona, toisen osan tehtävä on tuottaa kansalaisille palveluja ilman voitontavoittelua”, kuvaa Medialiiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg tiedotteessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.