Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Me­dia­tai­to­viik­ko muis­tut­taa me­dia­lu­ku­tai­don mer­ki­tyk­ses­tä

Päätoimittaja Sauli Pahkasalo toivoi myös aikuisille tarjottavaa mediakasvatuksen teemaviikkoa (LK 3.2.). Hyviä uutisia, sillä sellainen on jo olemassa!

Mediataitoviikko on mediakasvatuksen oma teemaviikko, joka tekee näkyväksi Suomessa tehtävää mediakasvatustyötä. Teemaviikon sisällöt ja tapahtumat tarjoavat tietoa ja uusia ideoita mediakasvatuksen toteuttamiseen ja mediataitojen vahvistamiseen ja tuovat esille myös aikuisväestön mediataitojen tärkeyttä.

Järjestyksessään 12. Mediataitoviikkoa vietetään 5.-11. helmikuuta. Viikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Tämän vuoden Mediataitoviikko on suunniteltu ja toteutettu noin 70 kumppaniorganisaation kanssa. Kumppaneiden tavoitteena on edistää moninaisten kohderyhmien mediataitoja ja valmiuksia mediakasvatukseen.

Mediataitoviikon teemana on tällä kertaa mielen hyvinvointi. Esimerkkinä aikuisille hyödyllisistä sisällöistä on Mediataito 2024-lehdestä löytyvä, informaatiovaikuttamisen keskellä tarvittavaa resilienssiä ja kansalaisten mediataitoja käsittelevä juttu otsikolla ”Medialukutaito vahvistaa turvallisuuden tunnetta.”

Vuoden 2024 Mediataitoviikolle on julkaistu vinkkivihkoja, joihin on koostettu otteita Mediataitoviikon tarjonnasta mediataitojen tueksi. Yksi vinkkivihkoista on omistettu aikuisten ja senioreiden mediataidoille.

Mediataitoviikon materiaalit sopivat myös itseopiskeluun ja aiheesta kiinnostuneen tietojen ja taitojen päivittämiseen, myös aikuisille. Mediataitoviikon sivustolle kootut materiaalit ja viikon lähi- tai etätapahtumat kannustavat uuden oppimiseen ja mediataitoihin tarttumiseen.

Seuraamalla sosiaalisessa mediassa tunnisteita #Mediataitoviikko ja #Mediakasvatus voi löytää uusia ideoita omaan työhön ja keskustella nykypäivänä tarvittavista mediataidoista.

Leo Pekkalaapulaisjohtaja, Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö