Tilaajille

Ma­so­kis­tin opas Suo­mi-jal­ka­pal­lon pet­ty­myk­siin – Uskonsa jo me­net­tä­nyt Jari Tervo ei enää epäile Huuh­ka­jien EM-ki­sa­paik­kaa ja pal­jas­taa: "Pe­la­sin ju­nio­ri­fu­tis­ta Ro­va­nie­men huo­noim­mas­sa jal­ka­pal­lo­seu­ras­sa"

Kirjailija Jari Tervo on kannattanut Suomen jalkapallomaajoukkuetta yli 50 vuotta. Kokosimme Tervon kanssa katkerien tappioiden helminauhan tähän juttuun, sillä 15. marraskuuta 2019 patoutuneet traumat voivat kaikota kertarysäyksellä. Nyt historiallinen arvokisapaikka on enää Liechtenstein-voiton päässä. Tervokin on palannut television ääreen parin vuoden tauon jälkeen. Toinen kirjailija ja jalkapallon syvä tuntija Jukka Pakkanen on ilokseen väärässä maajoukkue-ennustuksessaan.

Se on siinä – vai onko? Suomen jalkapallomaajoukkueen pitää enää voittaa Liechtenstein. On hyvä muistaa, että pientäkään maata vastaan voitto ei ole varma. Monesti paniikki on iskenyt viime hetkillä, katkerana kipuna ja "taasko meille kävi näin" -tuskanhuutoina.

Enää niin ei saa tapahtua. Historian lehti kääntyy perjantaina 15. marraskuuta, jos Suomi varmistaa paikkansa jalkapalloilun arvokisoissa. Kyseessä on asia, jonka ei koskaan pitänyt tapahtua, kuten Lordin vuoden 2006 euroviisuvoitto ja Curt Lindströmin kiekkoleijonien vuoden 1995 MM-kulta.