Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 9. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Ly­hyt­vuok­raus on Ro­va­nie­mel­lä mil­joo­nien bisnes, mutta kau­pun­ki ei oh­jeis­ta sitä mi­ten­kään

Ma­si­noin­nis­ta Posion kun­nan­joh­ta­jan va­lin­nas­sa syy­tet­ty yrit­tä­jä vastaa "En al­le­kir­joi­ta sitä, että tässä mitään li­kais­ta peliä on pe­lat­tu"

Erämaahotelli Kirikeskuksen omistaja, yrittäjä Reijo Lantto kuvassa yrityksen kehitys- ja myyntipäällikkö Janica Suomisen kanssa. Lanttoa syytettiin yleisönosastokirjoituksessa masinoinnista Posion kunnanjohtajavalinnassa.
Erämaahotelli Kirikeskuksen omistaja, yrittäjä Reijo Lantto kuvassa yrityksen kehitys- ja myyntipäällikkö Janica Suomisen kanssa. Lanttoa syytettiin yleisönosastokirjoituksessa masinoinnista Posion kunnanjohtajavalinnassa.
Kuva: Erkki Ahola

Posion kunnanjohtajan valinta kuumentaa yhä tunteita. Savukosken kunnanjohtaja Antti Mulari kirjoitti Lapin Kansan yleisönosastokirjoituksessaan tunteistaan hävittyään kisan kunnanjohtajuudesta perjantaisessa äänestyksessä.

Valituksi tuli Pekka Jääskö Oulusta. Kunnanhallitus esitti virkaan Mularia, mutta Mulari sai valtuustossa kolme ääntä. Jääsköä äänesti kolmetoista valtuutettua. Kolmas ehdokas Henri Pätsi sai yhden äänen.

Antti Mulari kirjoitti, että häntä vastaan oli masinoitu adressi ja että siihen oli höynäytetty allekirjoittajiksi mökkiläisiä ja, että poliitikkoja oli painostettu häntä vastaan.

Mulari syytti vastustajiaan myös maalittamisesta somessa. "Jokainen on oikeutettu tuomaan ehdokastaan esille, mutta muihin ehdokkaisiin kohdistuva vähättely, loanheitto ja valehtelu ovat tuomittavia."

Mulari väitti kirjoituksessaan, että masinoijana näissä toimenpiteissä oli neljä posiolaista yrittäjää, mutta nimeltä hän mainitsi ainoastaan posiolaisen yrittäjän Reijo Lanton.

Miten on Reijo Lantto, masinoitko kampanjaa Mularia vastaan?

– Posion yrittäjien nimissä olimme tehneet kannaottokirjelmän, joka toimitettiin kunnanvaltuutetuille, siinä on kaikki, mitä asian eteen tehtiin.

– Minä ainakaan en ole ketään poliitikkoa painostanut, enkä ole ollut yhteydessäkään muihin (poliitikkoihin) kuin Olavi Lehtiniemeen, joka on kunnanhallituksen puheenjohtaja.

Mulari kirjoitti yleisönosastossa: "Minua vastaan hyökänneiden kannattaa pysähtyä miettimään: miten asia meni noin niin kuin omasta mielestä?" Miten asia meni mielestäsi Reijo Lantto?

– Tottakai me ollaan tyytyväisiä, meidän kannanoton lähtökohta oli, että meidän mielestä pitäisi löytää parempi ehdokas ja kun se lopputulema oli tällainen, niin tyytyväisiä ollaan.

– Meillä kuntalaisina on ollut oikeus esittää oma kannanottomme. En allekirjoita sitä, että tässä mitään likaista peliä on pelattu.

Korjaus 13.33 Korjattu Mularin saama äänimäärä, joka oli kolme