Hiihto: MM-kul­taa tuli! Niko Anttola hal­lit­si vapaan kisaa läh­dös­tä maaliin

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Martat lah­joit­ta­vat keit­tiö­vä­li­nei­tä opis­ke­li­ja­keit­tiöi­hin

Martat ovat keränneet opiskelijoille keittiötarvikkeita.
Martat ovat keränneet opiskelijoille keittiötarvikkeita.
Kuva: Leinonen Jukka

Martat haluavat kannustaa opiskelijoita ruoanlaittoon ja kodinhoitoon ja ovat keränneet Rovaniemellä lahjoituksia opiskelijakeittiöihin.

Marttojen mukaan kierrätyspöytä järjestetään, koska opintojen aloittaminen ja omilleen muuttaminen on paitsi mukavaa ja jännittävää myös melko kallista. Yhteen menoerään eli keittiötarvikkeisiin on nyt luvassa pieni kädenojennus.

Lapin Martat järjestää opiskelijoille ja omaan kotiin muuttaneille Uusia alkuja -kierrätyspöydän keskiviikkona 18.9. Lapin yliopiston pääaulassa hyvinvointimessujen yhteydessä. Tapahtumasta opiskelijat voivat noutaa kotiin tarvitsemia keittiötarvikkeita täysin ilmaiseksi.

Saatavilla on astioita, ruoanlaittovälineitä ja muita keittiötarvikkeita. Tavarat on kerätty sekä martoilta että muilta, jotka ovat halunneet lahjoittaa ylimääräiset käytetyt tai käyttämättömät keittiövälineensä opiskelijoille.

Marttojen mukaan kaikki astiat on tarkastettu, ja ne ovat hyväkuntoisia ja käyttökelpoisia.

Keittiötarvikkeiden lisäksi tapahtumassa annetaan vinkkejä hyvinvointiin ja ruokaan, sekä esitellään marttojen toimintaa.

Uusia alkuja -kierrätyspöytä ke 18.9. klo 10–13 Lapin yliopistolla.