Hiihto: MM-kul­taa tuli! Niko Anttola hal­lit­si vapaan kisaa läh­dös­tä maaliin

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Mark­ka­sen Uta­hil­le kir­ve­le­vä tappio – suo­ma­lais­täh­den pis­te­pot­ti sivusi kauden hei­koin­ta

Markkanen otti seitsemän puolustuspään levypalloa, mutta kolmosheitot eivät uponneet Dallasia vastaan.

Helsinki/Dallas

Koripallon NBA:ssa Lauri Markkasen Utah Jazz kärsi kirvelevän vierastappion Dallas Mavericksille, joka vei voiton pistein 103–100.

Utahilaisjoukkue johti hienoisesti ottelua kolme ensimmäistä neljännestä, mutta viimeisessä neljänneksessä Dallas otti loppuun asti säilyneen johdon.

Suomalaisen pistesaalis jäi Texasissa vaatimattomaksi, sillä Markkanen oli vasta joukkueensa neljänneksi tehokkain pelaaja. Yli 30 minuuttia pelannut suomalainen heitti 14 pistettä, eikä yksikään neljästä kolmosyrityksestä uponnut. Markkanen otti seitsemän puolustuspään levypalloa.

Tiistaisessa pelissä Memphisiä vastaan Markkanen sivusi kauden parasta pistepottiaan 31 pisteellä, mutta nyt henkilökohtainen pistepotti sivusi miehen kauden heikointa.

Dallasin voiton avaimena oli joukkueen slovenialaistähti Luka Doncic, joka heitti 33 pistettä ja teki 11 koriin johtanutta syöttöä. Utahin kovin pistemies oli Jordan Clarkson 22 pisteellä.

Tappiosta huolimatta Utah Jazzin alkukausi on alkanut lupaavasti. Joukkue on voittanut yhdeksästä ensimmäisestä ottelustaan kuusi.