Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Mark­ka­sel­ta va­kuut­ta­vat en­si­ot­teet Utah Jazzin ri­veis­sä, Toronto vei har­joi­tus­ot­te­lun selvin lukemin

Helsinki/Toronto
Lauri Markkanen on aloittanut työt uudessa seurassaan.
Lauri Markkanen on aloittanut työt uudessa seurassaan.
Kuva: Utah Jazz

NBA-koripalloliigassa Utah Jazziin siirtynyt Lauri Markkanen pelasi vakuuttavan ensiottelun uuden seuransa riveissä harjoitusottelussa Toronto Raptorsia vastaan.

Markkanen oli pelin tehokkain 20 pisteellä. Lähes 24 minuuttia pelannut Markkanen upotti kaksi kolmosta ja kaikki neljä vapaaheittoaan.

Peli oli kolmannen neljänneksen alussa vielä tasaisessa 50–49-tilanteessa Toronton eduksi, mutta ottelun loppupuoliskolla kanadalaisjoukkue hallitsi suvereenisti. Toronto voitti ottelun lopulta selkein lukemin 114–82.

Markkaselle on luvassa ensi kaudella iso rooli uudessa seurassaan, sillä Jazz on luopunut useista entisistä tähtipelaajistaan ennen tulevan kauden alkamista.

Markkanen kaupattiin syyskuun alussa Cleveland Cavaliersista Utah Jazziin, joka luopui kaupassa supertähdestään Donovan Mitchellistä. Syyskuun lopulla Utah luopui myös kokeneesta kroatialaispelaaja Bojan Bogdanovicista.

Aiemmin Jazz kauppasi sentterisuuruutensa Rudy Gobertin Minnesota Timberwolvesiin.