Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Mark­ka­nen loisti pis­te­kunk­ku­na entistä seu­raan­sa vastaan – Chicago kuit­ta­si silti voit­to­pis­teet Uta­his­ta lukemin 130–113

Helsinki/Chicago
Utah Jazzin valmentaja Will Hardylla riittää mietittävää vaikka Lauri Markkanen pelaa upeasti illasta toiseen. Jazz on voittanut vasta kaksi ottelua.
Utah Jazzin valmentaja Will Hardylla riittää mietittävää vaikka Lauri Markkanen pelaa upeasti illasta toiseen. Jazz on voittanut vasta kaksi ottelua.
Kuva: Pyykkö, Kari

Lauri Markkanen kunnostautui ottelun pistekuninkaana, kun Utah Jazz kohtasi hänen entisen seuransa Chicago Bullsin koripalloilun NBA-liigassa maanantaina. Markkanen heitti ottelussa 29 pistettä ja otti viisi levypalloa.

Kotijoukkue Bulls voitti silti ottelun pistein 130–113. Bulls oli parempi kolmella ensimmäisellä neljänneksellä. Jazz onnistui kuromaan eroa pienemmäksi vasta viimeisellä neljänneksellä, jonka se voitti pistein 35–32.

Markkasen pelitilanneheittojen onnistumisprosentti oli 53,3. Kolmen pisteen viivan takaa hän onnistui viidesti prosentilla 41,7, ja hän laittoi kaikki kahdeksan vapaaheittoaan korisukkaan.

Jazz kuormitti hyökkäyspäässä Markkasta rankasti, sillä hänelle kertyi ottelussa selvästi eniten heittoja.

Markkanen on pelannut alkukauden 23,3 pisteen, 9,3 levypallon ja pelitilanneheittojen 46,3 prosentin keskiarvoilla.

Sentteri Walker Kessler oli maanantain ottelussa Jazzin toiseksi tehokkain 15 pisteellään. Lisäksi hän kamppaili käsiinsä 15 levypalloa.

Takamies Zach LaVine oli Chicagon ahnein korilinko 24 pisteellään. DeMar DeRozan sai kokoon 21 pisteen saaliin.