Kolumni: Kuusi mil­joo­naa mur­hat­tua vel­voit­taa si­nut­kin kat­so­maan pa­huut­ta silmiin

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Mark­ka­nen ja Sexton vas­ta­si­vat val­men­ta­jan haas­toon – Utah Jazz otti kauden toisen voiton ku­kis­ta­mal­la Memphis Grizz­lie­sin ko­meas­ti

Helsinki / Salt Lake City
Lauri Markkanen pussitti 19 pistettä.
Lauri Markkanen pussitti 19 pistettä.
Kuva: Utah Jazz

Lauri Markkanen ja takamies Collin Sexton johtivat Utah Jazzin alkukauden toiseen voittoon NBA-koripalloliigan keskiviikon kierroksella. Markkanen auttoi 19 pisteellään ja 11 levypallolla Jazzin 133–109-voittoon ottelussa Memphis Grizzliesiä vastaan.

Voitto oli henkisesti tärkeä, kun päävalmentaja Will Hardy on ohjannut Sextonia pelintekijän tehtävästä enemmän heittävän takamiehen rooliin. Markkaselta hän odottaa monipuolisempaa johtajuutta ja pelipanosta.

– Tällainen hyvä tulos rakentaa pelaajien luottamusta toisiinsa ja todistaa, että pystymme pelaamaan hyvää koripalloa, Hardy totesi Deseret Newsin haastattelussa.

– Pelaajilla on hyvät fiilikset tästä voitosta, ja niin pitääkin olla.

Hardy kiitti erikseen Sextonia, joka pussitti ottelussa 23 pistettä erinomaisella tarkkuudella.

– En tehnyt Collinin elämää helpoksi, kun kokeilin häntä kauden alla eri rooleissa. Nyt olemme selvittäneet, mikä hänelle sopii parhaiten, ja hän on vastannut muutokseen todella hyvin, Hardy kiitteli.

Markkanen johtaa joukkuetta

Hardy on huomannut, että vastustajat pelaavat yhä tarkemmin Markkasta vastaan. Päävalmentaja seuraa huolella, miten joukkueen johtava ratkaisija reagoi tilanteeseen.

– Vastustajat skouttaavat Laurin peliä aivan eri lailla kuin viime kauden alussa, Hardy totesi Jazzin edellisen ottelun jälkeen Deseret Newsille.

– Kyse ei ole vain siitä, miten Lauri sopeutuu siihen pelillisesti, sillä joukkueen muut pelaajat seuraavat häntä. Hänen reaktionsa pelin vaikeilla hetkillä vaikuttavat koko joukkueeseen.

Voittopelissä Memphisiä vastaan Markkasen pelitilanneheittojen onnistumisprosentti oli 54,5, ja hän sai kuudesta kolmen pisteen heittoyrityksestään neljä koriin. Hän on heittänyt neljässä perättäisessä ottelussa vähintään neljä onnistunutta kolmosta.