Työelämä: Tornion Prisman työn­te­ki­jät pitivät mi­nuu­tin mit­tai­sen työn­sei­sauk­sen

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Tilaajille

Mar­juk­ka Man­ni­ses­ta Iin uusi kun­nan­joh­ta­ja – Man­ni­nen voitti val­tuus­ton ää­nes­tyk­ses­sä Ter­vo­lan kun­nan­joh­ta­jan Mika Si­mos­kan

Iin uudeksi kunnanjohtajaksi on valittu Marjukka Manninen. Iin kunnanvaltuusto valitsi Mannisen virkaan kokouksessaan äänin 18–13.

Kunnanvaltuuston äänestyksessä toisena vaihtoehtona kunnanjohtajaksi oli Tervolan pitkäaikainen kunnanjohtaja Mika Simoska. Virkaa haki yhteensä 20 henkilöä.

Manninen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja toimii nykyisin Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtajana. Hän on toiminut aiemmin kunnanjohtajana Haapavedellä ja Tyrnävällä sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnan muutosjohtajana.

Luottamustehtävistä Mannisella on kokemusta myös Suomen Ratsastajainliiton puheenjohtajan tehtävissä.

Vaalissa olivat mukana kaikki kunnanjohtajan virkaa hakeneet kelpoisuusehdot täyttäneet hakijat, vaikka Iin kunnanhallitus esitti viime tiistaina pitämässään kokouksessa, että uuden kunnanjohtajan valinta tehdään Mannisen ja Simoskan välillä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.