Mar­ja-Lii­sa Or­gel­sui­te soi kuuden har­moo­nin voimin

Harvinainen kokoonpano konsertoi ensi perjantaina Lyseonpuiston lukiolla.

Kuusi matkaharmoonia, soittajat kolmesta maasta. Marja-Liisa Orgelsuite vierailee ensi perjantaina Rovaniemellä.
Kuusi matkaharmoonia, soittajat kolmesta maasta. Marja-Liisa Orgelsuite vierailee ensi perjantaina Rovaniemellä.

Kuuden matkaharmoonin ja kuuden pohjoismaisen muusikon musiikillinen yhteistyö, Marja-Liisa Orgelsuite, vierailee torstaina Rovaniemellä. Konsertin kutsui koolle norjalainen säveltäjä Mariann Torset ja tilausteos sai ensi esityksensä elokuussa 2018 Kalottspel-kansanmusiikkifestivaalilla Norjan Målselvissa. Vastaanotto yleisöltä on ollut lämmin niin Norjassa, Ruotsissa kuin Suomessa.

Polkuharmooni on ollut ruotsalaisessa ja suomalaisessa kansanmusiikissa säestyssoittimena tuttu näky jo 1960-luvulta lähtien. Norjassa harmooni on yleistynyt viimeisen 20 vuoden aikana ja nykyään harmooni on instrumenttina olennainen osa koko pohjoismaista kansanmusiikkikenttää. Marja-Liisa Orgelsuiten muusikot ovat kaikki pitkän linjan harmooninsoittajia ja saavat projektissa harvinaisen tilaisuuden soittaa yhdessä instrumenttikollegojensa kanssa – yleensä kun harmooneja on yhtyeessä vain yksi.

Milla Viljamaa ja Leija Hautamaja Suomesta, Kristina Bergström ja Janne Strömstedt Ruotsista, sekä Harald Lind-Hanssen ja Mariann Torset Norjasta ovat tutkineet, mitä kuuden matkaharmoonin sekä ennakkoluulottomien muusikoiden yhdistelmällä voi saada aikaan. Lopputuloksena syntyi Marja-Liisa Orgelsuite ja sen ennenkuulumaton äänimaisema.

Muusikoiden lisäksi Marja-Liisa Orgelsuitea ovat olleet toteuttamassa tuottaja Terje Foshaug Folkemusikk Nordista, koreografi Sigurd Johan Heide sekä Kalottspel-kansanmusiikkifestivaali.

Marja-Liisa Orgelsuite, konsertti kuudelle matkaharmonille pe 20.9. klo 19 Lyseonpuiston lukiolla, Ruokasenkatu 18. Liput 15 e. Järj. Rovaniemen kulttuuripalvelut.