Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Pääkirjoitus: Ko­ti­mais­ta mar­ja-alaa ra­vis­tel­lut ri­kos­tut­kin­ta on valmis ja siirtyy nyt syy­te­har­kin­taan – mai­ne­hait­ta on jo varma, eikä sen kor­jaan­tu­mi­ses­ta ole takeita

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Marcus Grön­hol­min pa­luu­kil­pai­lu päättyi rajuun ulo­sa­joon, auto syttyi pa­la­maan – "Ar­vioin etäi­syy­den aivan väärin"

Varzi
Marcus Grönholmin rallikokeilu päättyi uloasjoon.
Marcus Grönholmin rallikokeilu päättyi uloasjoon.
Kuva: Ford

Ralliautoilun kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm aloitti paluukilpailunsa Pohjois-Italiassa järjestettävässä Mythical Cars -rallissa väkevästi, mutta riemu loppui ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen lyhyeen.

Kilpailun avausosuudella pohja-ajan 8,1 sekunnin turvin kaasutellut Grönholm rysäytti Subaru Impreza WRC -ajokkinsa ulos tieltä heti maaliintulon jälkeen. Grönholm ja WRC-vuosilta tuttu kartanlukija Timo Rautiainen selvisivät tilanteesta ehjin nahoin, mutta auto otti rajusti osumaa.

Maalin jälkeinen tiukka mutka yllätti Grönholmin täysin.

– Kaikki meni hienosti, ja ajotuntuma oli avausosuudella hyvä. Kuin vanhoina hyvinä aikoina. Sitten tulimme maaliin ja pam, siinä onkin mutka. Arvioin etäisyyden aivan väärin. Olen niin tyhmä, Grönholm, 55, kertasi Dirtfish-rallisivustolle.

Kilpailu oli Grönholmille ensimmäinen sitten Ruotsin MM-rallin 2019. Suomalaissuuruus oli pahoillaan ulosajosta.

– Tämä on ihan paskaa. Grande shit. Olen pahoillani Alessandron (auton omistaja Alessandro Gino) ja rallin puolesta. Tulin tänne pitämään hauskaa ja nauttimaan tapahtumasta, ja sitten käy näin, Grönholm harmitteli.

Grönholm ja Rautiainen voittivat rallin maailmanmestaruuden Peugeotilla 2000 ja 2002.