Manun pe­li­ka­ve­rit muis­te­le­vat

Jaakko Estola on pelannut lentopalloa siitä lähtien kun jäi eläkkeelle kuusikymppisenä. Harrastuksen kautta hän ystävystyi presidentti Mauno Koiviston kanssa.
Jaakko Estola on pelannut lentopalloa siitä lähtien kun jäi eläkkeelle kuusikymppisenä. Harrastuksen kautta hän ystävystyi presidentti Mauno Koiviston kanssa.

Sikariporras – lentopallon ikinuoret

On aika kova juttu pelata lentopalloa vielä 100-vuotiaana. Veteraanilentopallojoukkueessa tällainenkin tervaskanto nähdään kentällä.

Hän on Jaakko Estola, maailman vanhin lentopalloilija.

Estola on yksi päähenkilöistä Ville Lipiäisen dokumenttiohjelmassa Sikariporras – lentopallon ikinuoret.

Sikariporras tuli tunnetuksi erityisesti siksi, että presidentti Mauno Koivisto oli yksi joukkueen perustajista. Muutkin jäsenet olivat yhteiskunnan yläkerroksista: oli vuorineuvoksia, yritysjohtajia ja järjestöaktiiveja.

Pelikentillä ja treenien jälkeisissä saunailloissa tittelit pantiin pois. Joukkueen tarkoituksena oli sekä tehdä pr:ää lentopallolle kuntoilumuotona että pelata ja menestyä turnauksissa.

Samalla näytettiin esimerkkiä, että kiireisillä johtajillakin oli aikaa harrastaa liikuntaa edes kerran, pari viikossa.

Ohjelmassa muistellaan joukkueen perustamista vuonna 1970 ja kerrataan "Manun" roolia joukkueen jäsenenä. Hän oli yksi muiden rinnalla.

Pääosassa ovat nyt kuitenkin Manun joukkuetoverit. Katsoja viedään seuraamaan heidän harjoituksiaan, turnausreissujaan ja kesäretkiään.

Huumori kukkii, ja joukkuetovereiden sanailua kentän reunalla on hauska seurata. Vuosikymmenten harjoittelu on tuonut pelaamiseen senkaltaista rutiinia, etteivät ikävuodet ihmeemmin haittaa menoa.

Ohjelma näyttää mallia liikunnan ilosta ja ikinuoresta elämänvoimasta.

Aika ajoin tavoite saavutetaan, mutta toisinaan ote herpaantuu.

Vähän kuin katselisi minkä tahansa sisäpiirin harrastekerhon touhuja.

Nelonen maanantai 16.9. klo 22.00