kolumni: Kuka sinä olet sil­loin, kun kukaan ei ole kat­so­mas­sa?

pääkirjoitus: Esi­mer­kil­lä on voimaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Maa­po­li­tiik­ka ei ole ma­ku­asia

Rovaniemen kolme vuotta sitten hyväksytyssä maapoliittisessa ohjelmassa päätettiin, että ydinkeskustan tontit luovutetaan pääsääntöisesti vuokraamalla. Näin on menetelty Kiela-hankkeen tähänastisessa toteutuksessa.

Ydinkeskustan jatkorakentamisessa Rovaniemi saattaa poiketa itse päättämästään linjasta (LK 15.2). Miksi näinkin pian täytyy poiketa sovitusta tonttien luovutusmuodosta? Onko nytkin tonttipolitiikan suunnan muutokseen vaikuttamassa kaupungin vaikea taloustilanne? Sama syyhän on vaikuttanut myös kaavoituksen tavoiteasetteluun Sairaalanniemessä.

Tavoitteista päättäminen on tietenkin luottamushenkilöiden tehtävä. Tavoitteet voidaan esittää eri tavoin. Yksinkertaisinta on käsitellä erillisiä tavoitelauseita satunnaisesti eri yhteyksissä. Ilmeisesti viime mainitusta on kyse, kun kaupungin maapoliittiseen ohjelmaan on kirjattu lausuma luovuttaa ydinkeskustan tontit vuokraamalla.

Suositeltavampi tapa olisi ollut pitkän aikavälin kokonaistavoitteen selvittäminen samalla kertaa. Silloin olisi selkiytynyt paremmin luottamushenkilöillekin tonttien luovutusmuotojen erot eli niiden edut, haitat ja mahdolliset ristiriitaisuudet.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi