Eduskuntavaalit: Oi­keis­to leik­kai­si, va­sem­mis­to ei, vihreät empii – Lapin Kansan vaa­li­ko­ne kertoo, että lap­pi­lais­eh­dok­kai­den leik­kaus­lin­ja nou­dat­taa tuttua jakoa

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Et voi tietää, mil­lai­nen toisen tarina ko­ko­nai­suu­des­saan on

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Maa­po­li­tiik­ka ei ole ma­ku­asia

Rovaniemen kolme vuotta sitten hyväksytyssä maapoliittisessa ohjelmassa päätettiin, että ydinkeskustan tontit luovutetaan pääsääntöisesti vuokraamalla. Näin on menetelty Kiela-hankkeen tähänastisessa toteutuksessa.

Ydinkeskustan jatkorakentamisessa Rovaniemi saattaa poiketa itse päättämästään linjasta (LK 15.2). Miksi näinkin pian täytyy poiketa sovitusta tonttien luovutusmuodosta? Onko nytkin tonttipolitiikan suunnan muutokseen vaikuttamassa kaupungin vaikea taloustilanne? Sama syyhän on vaikuttanut myös kaavoituksen tavoiteasetteluun Sairaalanniemessä.

Tavoitteista päättäminen on tietenkin luottamushenkilöiden tehtävä. Tavoitteet voidaan esittää eri tavoin. Yksinkertaisinta on käsitellä erillisiä tavoitelauseita satunnaisesti eri yhteyksissä. Ilmeisesti viime mainitusta on kyse, kun kaupungin maapoliittiseen ohjelmaan on kirjattu lausuma luovuttaa ydinkeskustan tontit vuokraamalla.

Suositeltavampi tapa olisi ollut pitkän aikavälin kokonaistavoitteen selvittäminen samalla kertaa. Silloin olisi selkiytynyt paremmin luottamushenkilöillekin tonttien luovutusmuotojen erot eli niiden edut, haitat ja mahdolliset ristiriitaisuudet.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.