Maa­nan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Ro­va­nie­mel­lä uusi tes­taus­pis­te ja ro­ko­tu­sai­ko­ja yli 80-vuo­tiail­le, Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä yh­dek­sän tar­tun­taa, Tor­nios­sa­kin ro­ko­tuk­sia tar­jol­la

16.45. Rovaniemellä koronatestiin voi mennä myös työterveysasema Lappicalle

  • Rovaniemen kaupungin tarjoamaan koronatestiin voi mennä myös työterveysasema Lappicalle.
  • Lappica on aiemmin testannut työterveysasiakkaitaan, mutta nyt testiin voivat mennä kaikki yli 16-vuotiaat rovaniemeläiset.
  • Testauspaikka on kontissa Lappican pihalla, linja-autoaseman yhteydessä, Lapinkävijäntie 2.
  • Testiin pitää varata aika sähköisesti osoitteesta www.lappica.fi.
  • Testissä pitää olla mukana henkilöllisyystodistus. Ajokorttikin käy.
  • Terveystalon ja Mehiläisen testipaikat ovat edelleen käytössä kaikenikäisille maksutta.
  • Koronatestiin voi mennä maksutta, mikäli on koronaan viittaavia oireita.

15.21 Yli 80-vuotiaat voivat varata koronarokotusaikoja Rovaniemellä 9.2. klo 9 alkaen

Rovaniemen kaupunki saa tämän viikon aikana käyttöönsä uuden erän koronarokotteita. Rokotteet annetaan vain yli 80-vuotiaille.

Rokotusajan voi varata sähköisen ajanvarauspalvelun kautta tiistaista 9.2. klo 9 alkaen. Mikäli sähköisen ajanvarauspalvelun käyttö ei ole mahdollista, rokotusajan voi varata puhelimitse.

Sähköinen ajanvaraus: rovaniemi.terveytesi.fi, avoinna 24/7 tiistaista 9.2. kello 9 alkaen.

Ajanvaraus puhelimitse:  016 322 4913, avoinna arkisin kelloo 9-14, tiistaista 9.2. alkaen.

Rokotusaikoja avataan varattavaksi sen verran kuin rokotteita on käytettävissä. Ajanvaraukseen voi siis tulla muutoksia nopeastikin. Kaupunki tiedottaa muutoksista aktiivisesti kaupungin verkkosivuilla osoitteessa rovaniemi.fi/koronarokote.

Uudet rokotusajat on tarkoitettu yli 80-vuotiaille, jotka eivät ole vielä saaneet ensimmäistä rokotusta. THL:n suosituksen mukaan tehosterokotukset siirretään huhtikuulle myös yli 80-vuotiailta.

14.40 Norbottenissa tilanne pysyi samanlaisena Västerbottenissa jyrkkä nousu akkutehtaan takia

Ruotsissa Norrbottenin läänissä tapausmäärät ovat pysyneet samankaltaisina kuin aiemmin. Viime viikolla (viikko 5) tapauksia todettiin yhteensä 462 ja toissa viikolla (viikko 4) yhteensä 463.

Haaparannalla tapausmäärät ovat laskeneet jonkin verran, viime viikolla tapauksia todettiin yhteensä 34. Kiirunassa tapauksia todettiin 44, Övertorneåssa 10 ja Pajalassa yksi.

Västerbottenin läänissä Norbottenin eteläpuolella, jossa Northvoldin akkutehdas sijaitsee, koronavirustartuntojen määrät ovat sen sijaan nousseet.

Toissa viikolla (viikko 4) tapauksia todettiin Västerbottenissa n. 450 ja viime viikolla (viikko 5) tapauksia todettiin n. 750-800.

Lähde: Koronaturvallinen Lappi

14.35 Lapin sairaanhoitopiirissä viikonloppuna yhdeksän tartuntaa

Viikonlopun aikana todettiin Lapin sairaanhoitopiirissä yhteensä yhdeksän uutta tartuntaa. Tartunnoista viisi todettiin Rovaniemellä.

Näistä kaksi liittyy Ruotsin Skellefteån Northvoltin akkutehtaan tautiryppääseen, toinen suoraan ja toinen liitännäistartuntana.

Lisäksi Rovaniemellä todettiin kaksi tapausta, jotka liittyvät Länsi-Pohjaan sekä yksi tapaus, jossa henkilö on sairastanut taudin jo tammikuussa, eikä enää ole tartuttava eikä tapaus siten johda jäljitystoimiin.

Kolarissa todettiin kolme tapausta, jotka liittyvät kahteen erilliseen tartuntaketjuun ja tartuntojen alkuperät ovat vielä selvityksen alla. Näiden lisäksi Kemijärvellä todettiin yksi Northvoldin akkutehtaaseen liittyvä tartunta.

Lähde: Koronaturvallinen Lappi

13.00 Suomessa 353 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu 353 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu 5 197, mikä on 1 215 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä Suomessa on todettu epidemian alusta asti 47 969 koronavirustartuntaa.

10.30 Lapissa tartuntoja akkutehdastyömaalta

Rovaniemellä on maanantaiaamuna saatu tieto koronavirustartunnasta, joka liitttyy Ruotsin Skellefteåssa sijaitsevaan Northvoltin akkutehdastyömaahan.

Tehtaalla on todettu koronaviruksen brittimuunnoksen aiheuttama tartuntarypäs.

Kaikkiaan Lapin alueella työmaalle liittyviä tartuntoja on todettu nyt yhteensä 11.

Viikonloppuna kerrottiin, että Tornion näytteenottopisteellä on todettu kymmenen työmaalle liittyvää tartuntaa. Niissä luvuissa on mukana Kemijärven tartunta.

Muuntovirusepäilyihin liittyvät näytteet lähetetään Lapista tutkittavaksi Helsinkiin.

10.00 Torniossa alkaa yli 80-vuotiaiden rokotukset

Tänä vuonna 80 vuotta täyttävien ja sitä vanhempien torniolaisten koronarokotukset alkavat. Ensimmäinen rokotuspäivä on torstai 11. helmikuuta.

Rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella. Ajanvaraus alkaa tiistaina 9. helmikuuta kello 8. Ajan voi varata sähköisesti tai puhelimella.

Rokotukset järjestetään kauppakeskus Rajallan 2. kerroksessa. Asiakkaille lähetetään testiviestillä aika ja rokotuspisteen numero ajanvarauksen yhteydessä. Tekstiviesti tulee säilyttää.