Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Maa­nan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Ke­min­maan kou­lu­ket­juis­sa yli 250 ka­ran­tee­nis­sa, Ro­va­nie­mel­lä useita mah­dol­li­sia al­tis­tu­mis­paik­ko­ja

17.55: Rovaniemellä useita mahdollisia altistumispaikkoja viime viikolla

Lapin sairaanhoitopiirin alueella on todettu perjantain jälkeen kahdeksan uutta koronavirustapausta.

Tartunnoista viisi todettiin Rovaniemellä jo karanteenissa olleilla henkilöillä. Niistä kolme liittyy Ounasrinteen koulun tartuntaketjuun ja kaksi muuta muihin Rovaniemen tartuntaketjuihin. Ranualla todettiin tartunta ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä.

Lisäksi Lapin sairaanhoitopiirin alueella todettiin kaksi tapausta, joissa tartunnan lähde on vielä epäselvä. Toinen todettiin Kittilässä ja toinen Rovaniemellä.

Rovaniemellä todetun tapauksen johdosta paikkakunnalla on voinut altistua koronavirukselle torstaina 2.9 Kansainvälisillä suurmarkkinoilla kello 15–17, torstaina 2.9. Sampokeskuksen Subway-ravintolassa kello 16–16.20, perjantaina 3.9 K-Supermarket Kauppatorilla kello 19–20.

9.45: Rovaniemellä pop up -koronarokotuksia opiskelijoille

Rovaniemen kaupunki tarjoaa opiskelijoille koronarokotuspäiviä ilman ajanvarausta.

Rokotteen voi hakea kaupungintalon rokotuspisteeltä tällä ja ensi viikolla maanantaista torstaihin kello 8.15–15.15 ja perjantaisin kello 8.15–13.30.

Rokotuspäivinä voi saada saada sekä ensimmäisen että toisen rokotteen kotipaikkakunnasta riippumatta. Toinen rokoteannos edellyttää, että ensimmäisen ottamisesta on vähintään kahdeksan viikkoa.

9.15: Keminmaan koulujen ketjuissa 15 tartuntaa, yli 250 karanteenissa

Keminmaassa kouluihin liittyvissä koronatartuntaketjuissa todettiin viime viikolla yhteensä 15 tartuntaa. Karanteeniin on määrätty yhteensä yli 250 henkilöä.

Yhteensä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todettiin viime viikolla yhteensä 27 uutta koronavirustapausta. Sairaanhoitopiirin mukaan se aikoo tiedottaa uusista tartunnoista tarkemmin tiistaina.