tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Maail­man­mes­ta­ri pyö­rit­tää "Ka­li­for­nian leiriä" Ruotsin Väx­jös­sä: "Meillä on täällä ihan täyttä luk­sus­ta"

Seiväsihme Armand Duplantisin ohella Ruotsin yleisurheilun supernimiin kuuluvan kiekkomiehen Daniel Ståhlin piti olla tällä hetkellä Amerikan länsirannikon lämmössä hiomassa kiekon lentoa tulevaan kesään. Toisin kävi, kun koronaviruspandemia sekoitti maailman urheilut.

Dohan viime syksyn maailmanmestari on kuitenkin vain kiitollinen siitä, että saa heittää kiekkoa. Etelä-Ruotsin Växjössä toimii nyt "Kalifornian leiri".

– Moneen muuhun maahan verrattuna meillä on täällä ihan täyttä luksusta. Ystäväni Puolassa, Saksassa, Englannissa ja Yhdysvalloissa istuvat sisällä viikkokaupalla, Ståhl kehuu.

Ståhlin islantilaisen valmentajan Vesteinn Hafsteinssonin harjoitusryhmässä Växjössä ovat toinen kiekonheittäjä Simon Pettersson sekä kuulantyöntäjä Fanny Roos.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.