Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Rakentaminen: Miika Moi­la­nen on ra­ken­ta­nut mas­sii­vis­ta hir­si­ta­loaan jo viisi vuotta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Luumäen vii­me­ke­säi­sen kuo­lon­ko­la­rin esi­tut­kin­ta on val­mis­tu­nut – rekan ja hen­ki­lö­au­ton kul­jet­ta­jia epäil­lään ri­kok­sis­ta

Poliisi on saanut valmiiksi Luumäellä viime vuoden heinäkuussa tapahtuneen liikenneonnettomuuden esitutkinnan.

Valtatie 6:lla tapahtuneessa onnettomuudessa kuoli kaksi henkilöä rekan törmättyä heihin moottoriliikennetiellä, kun seurue oli pysäyttänyt autonsa tien reunaan osittain ajoradan puolelle. Seurue oli ollut matkalla Kouvolan suuntaan, kun autossa olleiden välille oli tullut erimielisyyksiä, ja autoa kuljettanut vuonna 1995 syntynyt nainen oli pysäyttänyt auton tien reunaan.

Kaikki paitsi auton kuljettaja nousivat autosta. Henkilöt olivat pysähtyneen auton takapuolella tai vasemmalla sivulla, kun takaa tullut rekka törmäsi heihin ajoradalla.

Tilanteessa menehtyivät vuonna 1979 syntynyt nainen ja vuonna 1996 syntynyt mies. Onnettomuudessa loukkaantui lisäksi vuonna 1982 syntynyt mies.

Esitutkinnassa poliisi on kuulustellut kolmea todistajaa, jotka olivat ohittaneet tien reunaan pysähtyneen auton ennen onnettomuutta. Todistajien mukaan paikalla oli ollut tapahtuma-aikaan pimeää, eikä pysähtyneessä autossa ollut valoja. Auto ja sen ympärillä olleet ihmiset olivat vaikeasti havaittavissa.

Rekan kuljettaja kertoi esitutkinnassa ajaneensa lähivaloilla ja havainneensa auton ja tiellä olleet henkilöt niin myöhään, ettei hän ollut ehtinyt jarruttaa tai väistää. Kuljettaja ei ollut päihtynyt, eikä esitutkinnassa ole tullut ilmi, että hänen havainnointikykynsä olisi väsymyksen tai jonkin muun syyn vuoksi huonontunut. Rekan nopeus oli törmäyshetkellä noin 89 kilometriä tunnissa.

Poliisi epäilee rekkaa kuljettanutta miestä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kahdesta kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta. Henkilöautoa kuljettanutta naista puolestaan epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Onnettomuudessa loukkaantunutta miestä epäillään liikennerikkomuksesta.

Seuraavaksi asia siirtyy syyteharkintaan.