lumivyöry: NRK: yksi kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa – ­hen­ki­löl­li­syys ei vielä sel­vil­lä

huoltoasemat: Säh­kö­au­to­jen ke­hit­tyes­sä py­säh­tyä tar­vit­see yhä har­vem­min – tar­koit­taa­ko se kuo­le­maa huol­toa­se­mil­le?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Luon­non­suo­je­lu­lii­ton toi­min­nan­joh­ta­ja Jää­me­ren ra­das­ta: "Poh­joi­sen Suomen luon­non­va­ro­jen pois­to­put­ki"

Suomen luonnonsuojeluliitto pitää Jäämeren ratahankkeen ympäristöhaittoja suhteettoman suurina radan tarpeeseen nähden. Liiton mukaan Liikenne- ja viestintäministeriön julkaiseman selvityksen suosittelemat Inarijärven ratavaihtoehdot ovat ongelmallisia pohjoisen luonnon näkökulmasta.

–Pohjoisin osa Suomea on säilynyt monin paikoin erämaisena. Rata silpoisi koko alueen kahtia. Inarijärven vierestä menevät ratavaihtoehdot uhkaavat erämaisia maisema- ja luontoalueita, jotka ovat esimerkiksi Inarille elintärkeitä matkailuvaltteja, sanoo Suomen luonnonsuojeluliiton liittovaltuuston puheenjohtaja, inarilainen Vesa Luhta .

–Jo hankkeen kokonaistarve suhteessa sen aiheuttamiin haittoihin tulee selvittää, sillä varsinaista huutavaa tarvetta ei ole mitenkään osoitettu, Luhta toteaa liiton tiedotteessa.

Luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtajan Päivi Lundvallin mielestä Jäämeren rata edustaa kestämätöntä kehitystä pahimmillaan, vaikka muuta väitetään.

–Radan väitetään edistävän ilmastoystävällistä liikennettä, mutta kaivos- ja öljyteollisuuden tai pohjoisen Suomen metsähakkuiden vauhdittaminen Jäämeren radalla vain kiihdyttää ilmastonmuutosta.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita