Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijan kuva: Vanha lip­pu­tan­ko uudessa lois­tos­saan Saa­ren­ky­läs­sä– "Se lienee pys­ty­tet­ty 1937, jolloin Suomi täytti 20 vuotta"

-
Kuva: Sundström Ari

Rovaniemen Saarenkylässä asuvan Ari Sundströmin kelpaa vetää lippu salkoon tänäänkin, kun vietetään Eino Leinon päivää. Sundström on itse kunnostanut kotinsa puisen lipputangon, jolla on ikää yli 80 vuotta. Se on siis selvinnyt sodastakin.

– Lipputanko lienee pystytetty 1937, jolloin Suomi täytti 20 vuotta. Saksalaiset nostivat siihen oman maansa lipun 1940-luvulla, Sundström valottaa lipputangon historiaa.

Tanko on noin 19 metriä korkea ja se sijaitsee Saarenkylässä entisen Pöykkö-Halvarin pihalla.

Lähetä lukijan kuva Uuteen Rovaniemeen osoitteeseen ur.toimitus@uusirovaniemi.fi tai WhatsApp-viestillä numeroon 050 5111 872. Kerro, missä ja milloin kuva on otettu. Liitä mukaan postiosoitteesi. Julkaistusta kuvasta saat pienen palkinnon. Lehti saa julkaistuun kuvaan jatkuvan käyttöoikeuden.