Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Val­tuus­ton pää­tet­tä­vä kou­luis­ta

Hyväksymässämme Rovaniemen kaupunkistrategiassa vuoteen 2025 on kirjaus siitä, että ”aluelautakunta-alueilla” tuotetaan perusopetuspalveluja. Mitään aluetta strategiassa ei ole rajattu pois niin, että jollain ei tuotettaisikaan perusopetuspalveluja. Nyt esimerkiksi Sodankyläntien alueella perusopetuspalvelujen tuottaminen loppuisi kokonaan. Se ei ole hyväksymämme kaupunkistrategian mukaista.

Kaikissa viidessä palvelukylässä on koulu ja niissä on tuotettu perusopetuspalveluja. Sivistyslautakunnan päätöksessä otetaan ensimmäistä kertaa kanta siihen, että palvelukylän koulutuspalvelujen loppumisella palvelu poistuisi koko palvelukyläalueelta. Vikajärven palvelukylä on tuottanut palveluja alueen yhdeksälle kylälle.

Tällainen muutos palvelujen tuottamiseen on vaikutuksiltaan sellainen, että se vaatii valtuuston kannan. Sivistyslautakunta ei ole päätöksentekoelin, jolla olisi toimivaltaa mitätöidä valtuuston hyväksymä strateginen linjaus ja tavoite siitä, että ”aluelautakunta-alueilla” tuotetaan perusopetuspalveluja.

Palvelukylien kykyä toimia monipalvelukeskuksina tulee kehittää ja niiden toimintakykyä vahvistaa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita