Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi nuoret eh­dok­kaat edes kam­pan­joi­vat? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Työaika ly­hyem­mäk­si

Hieno juttu, että sosialidemokraattisen puolueen puheenjohtaja nostaa esille tavoitteen kuuden tunnin työaikaan siirtymisestä ansiotasoa alentamatta. Tämä on ollut vuosikymmeniä vasemmistopuolueiden ja ammattiyhdistysliikkeen vaatimus, mutta on jotenkin jätetty unohduksiin.

Työelämässä tapahtuneet muutokset osoittavat työajan lyhentämisen tarpeellisuuden. Työnantaja pyrkii teettämään työt mahdollisimman vähillä työntekijöillä. Seurauksena on vielä jäljellä olevien työntekijöiden työtaakan lisääntyminen. Siitä taas seuraa ajan mittaan työssä uupumista ja muita terveysongelmia.

Työntekijöiden terveyden ja työssä jaksamisen parantumisen lisäksi lyhyempi työaika tekee mahdolliseksi palveluiden parantamisen. Silloin palvelua voidaan tarjota kahdeksan tunnin sijasta kaksitoista tuntia eli kaksi kuuden tunnin työvuoroa peräkkäin.

Lyhyempi työaika synnyttää myös uusia työpaikkoja ja muuttaa osa-aikaisia töitä täysiaikaisiksi. Se on hyväksi työttömille ja koko kansantaloudelle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.