Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: To­del­li­nen naa­pu­ri­ys­tä­vyys kun­nioit­taa to­tuut­ta

Petteri Holma ihmetteli oivaltavaan tyyliinsä Venäjän ihailijoiden sokeaa uskoa asiaansa (LK 20.10.).

Tuttuun tapaansa Helge Niva antoi tälle näkemykselle täystyrmäyksen (LK 22.10.) syyttäen sitä Snellmanista liikkeelle lähtien jopa historiatajun puutteesta. Näin tehdessään Niva unohtaa, että aito historiataju pitää sisällään totuudellisuuden, joka on myös hyvien naapurisuhteiden keskeinen elementti.

Kukapa ei haluaisi hyviä naapurisuhteita Suomen ja Venäjän välille? Erityisesti neuvostoaikana sen olennaisena edellytyksenä oli kuitenkin pakkovaikeneminen itänaapurin kyseenalaisista puolista, lähtien gulageista, miljoonien ihmisten orjuuttamisesta vankileirien saaristoon – suosittelen Ylen arkistosta ohjelmaa Neuvostoliiton vankileireistä.

Hyvät naapurisuhteet eivät voi pohjautua menneisyyden vääristelyyn, oli sitten kyse Mainilan laukauksista tai ekokatastrofista itänaapurin mittaamattomilla aroilla. Ylen suomalaisille tarjoilemat Näin naapurissa- ja Naapurineljännes-ohjelmat eivät parantaneet tilannetta tippaakaan.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita