pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen yritys rat­kais­ta van­hus­hoi­van epä­koh­dat hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sel­la epä­on­nis­tui ja pahensi alan on­gel­mia – nyt hyvät neuvot ovat kalliit

kolumni: Koirasi osaa sen, mistä saatat vain haa­veil­la

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 5: Eevi, Reino, Piija ja Kek­ko­nen

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Tärkein kult­tuu­ri­lai­tok­sem­me

Virpi Suutarin tuore elokuva ”Aalto” on kansainvälisesti tunnetuimman arkkitehtimme ja arkkitehtipuolisoidensa Ainon ja Elissan elämää inhimillisesti kuvaava upea dokumentti. Aallon arkkitehtuuri sai kansainvälistä huomiota 1930-luvulla hänen työnsä tultua esille New Yorkissa. Aallon suunnittelemat omaperäiset rakennukset opiskelija-asunnoista asuintaloihin, kirkkoihin ja julkisiin rakennuksiin loivat hänen maineensa.

Aalto oli suunnittelemassa Rovaniemelle Lapin sodassa tuhotun kauppalan asemakaavaa. Kaava toteutettiin vain osittain. Kun kauppalasta haluttiin kaupunki, mikä toteutui 60 vuotta sitten, nousi esille kirjaston ja hallinto- ja kulttuurikeskuksen luominen. Sivistystahtoinen hallinto halusi parhaan mahdollisen suunnittelijan. Näin Alvar Aalto loi 60-luvulla maamme parhaiten toimivan kirjaston. Julkisivultaan näyttävä Oodi-kirjasto Helsingissä voittaa omamme vain kokonsa puolesta.