Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Mainos : Kaleva Median ja­ka­ja­na saat vai­kut­taa omaan työ­mää­rää­si ja tienaat sen mu­kai­ses­ti. Klikkaa tästä täyt­tä­mään työ­ha­ke­mus.

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Ta­lon­po­jan tap­po­lin­ja

Tapa talonpoika päivässä ja kaksi parhaassa, runoili edesmennyt helsinkiläiskansanedustaja, ministeri, toimittaja ja kirjailija Arvo Salo 1960-1970-luvulla. Samankaltaisia kaikuja kuulostaa olevan maanviljelijöitä syyllistävässä ilmastokeskustelussa. Ajatuksena tuntuu olevan, että jos ruoantuotanto Suomessa lopetetaan, maapallo pelastuu.

Aikamoista kohua herätti presidentin puolison Jenni Haukion marraskuussa Suomen eläinsuojelujärjestön Eläinsuojelugaalassa pitämä puhe, jossa hän sanoi: ”Suomessa kuolee vuosittain yli 70 miljoonaa tuotantoeläintä. Jokainen niistä eläimistä olisi halunnut elää. Viime kädessä näiden eläinten kohtalon, sen, millaisissa olosuhteissa nämä yksilöt ainutkertaisen elämänsä viettävät, ratkaisevat kuluttajat, siis meistä jokainen." Monilla tuottajatahoilla arvovaltainen kannanotto tulkittiin painostukseksi. Myöhemmin Haukio tosin tarkensi sanottavaansa ja selitti, että puhetta oli tulkittu väärin.