Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Ta­lon­po­jan tap­po­lin­ja

Tapa talonpoika päivässä ja kaksi parhaassa, runoili edesmennyt helsinkiläiskansanedustaja, ministeri, toimittaja ja kirjailija Arvo Salo 1960-1970-luvulla. Samankaltaisia kaikuja kuulostaa olevan maanviljelijöitä syyllistävässä ilmastokeskustelussa. Ajatuksena tuntuu olevan, että jos ruoantuotanto Suomessa lopetetaan, maapallo pelastuu.

Aikamoista kohua herätti presidentin puolison Jenni Haukion marraskuussa Suomen eläinsuojelujärjestön Eläinsuojelugaalassa pitämä puhe, jossa hän sanoi: ”Suomessa kuolee vuosittain yli 70 miljoonaa tuotantoeläintä. Jokainen niistä eläimistä olisi halunnut elää. Viime kädessä näiden eläinten kohtalon, sen, millaisissa olosuhteissa nämä yksilöt ainutkertaisen elämänsä viettävät, ratkaisevat kuluttajat, siis meistä jokainen." Monilla tuottajatahoilla arvovaltainen kannanotto tulkittiin painostukseksi. Myöhemmin Haukio tosin tarkensi sanottavaansa ja selitti, että puhetta oli tulkittu väärin.

Lähes jokainen suomalainen ymmärtää, että ilmastosta eli elonkehästä huolehtiminen, Pentti Linkolaa lainatakseni, on välttämätöntä ja pitkällä aikavälillä siinä onnistuminen tai epäonnistuminen on elämän ja kuoleman kysymys.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.