Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Pääkirjoitus: Ko­ti­mais­ta mar­ja-alaa ra­vis­tel­lut ri­kos­tut­kin­ta on valmis ja siirtyy nyt syy­te­har­kin­taan – mai­ne­hait­ta on jo varma, eikä sen kor­jaan­tu­mi­ses­ta ole takeita

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Säästö pal­ve­lui­ta li­sää­mäl­lä?

Rovaniemen kaupunginhallituksen jäsen Matti Henttunen (ps.) kertoo perussuomalaisten aikovan esittää, että kaupunginhallitus käyttäisi otto-oikeutta peruakseen sivistyslautakunnan kouluverkkopäätöksen. Lautakunta päätti kohdentaa kaupunginhallituksen vaatimat säästöt tavalla, joka heikentää vähiten koko kaupungin koululaisten opetuksen laatua. Esitetyt leikkaukset kaupungin tarjoamaan opetuksen määrään lautakunta torjui yksimielisesti.

Henttunen esittää, että säästö voidaan toteuttaa ”lataamalla kaikki alueen palvelut monitoimitalohin” (LK 10.10.). Hän on esittänyt tätä ratkaisua sosiaalisessa mediassa useamman kerran. Olen pyytänyt häntä tarkentamaan, mitä kaupungin palveluita esimerkiksi Paavalniemessä, Nivankylässä tai Vikajärvellä voisi siirtää kyseisiin kouluihin. Hän ei ole vastannut, vaikka ilman oikeita suunnitelmia esitys on vain tyhjää puhetta.

Ehkä tätä voisi konkretisoida käyttämällä vertausta yritysmaailmasta. Kuvitellaan, että Henttunen olisi ravintolaketjun omistaja ja hänen yrityksensä tuottaisi tappiota. Olisiko ratkaisu se, että kaikkiin yrityksen toimipisteisiin avattaisiin vielä bingo ja kioski vai se, että pakon edessä osa ravintoloista olisi suljettava, jotta yrityksen tulot kattaisivat sen menot?

Tilanteessa, jossa kaupungin on mietittävä, onko esimerkiksi Saarenkylässä varaa pitää hammashoitolaa tai Ounasrinteellä kirjastoa, näyttää Henttusen esitys enemmän populistin puheelta kuin oikealta yritykseltä ratkaista kaupungin taloustilannetta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.