Lu­ki­jal­ta: Ro­va­nie­men päät­tä­jät ajavat yri­tys­ten etuja eikä heitä kiin­nos­ta pal­ve­lui­den laatu

Olen Esko Fältin ( UR 15.8. ) kanssa samaa mieltä siitä, että Ounasvaaran ”olympiauimahallin” rakentamiseen suunnitellut noin 20–30 miljoonaa euroa käytettäisiin mieluummin Rovaniemen vammaisten- ja vanhustenhoidon kohentamiseen. Rahat menisivät silloin tarpeeseen.

Ihmettelen: mihin Rovaniemellä tarvitaan vaaleilla valittua kaupunginvaltuustoa? Kymmenien miljoonien eurojen uimahalli-investointi pannaan toimeen ilman lainvoimaista päätöstä sen rahoittamisesta. Eikö tällainen verorahojen tuhlaus olekaan laitonta?

Rovaniemellä päättäjät eivät ole aikoihin kiinnostuneet tavallisen kaupunkilaisen palveluiden laadusta. He ovat ajaneet lyhytnäköisesti erilaisten kaupungin päätöksistä hyötyneiden yhtiöiden etuja. Tästä näyttää kehittyneen jo uusi normaali.

Toisaalla kaupunkilaisille on jo ilmoitettu, että kaupungin kassa on taas kerran miinuksella. Täytyisi säästää. Kaupunginvaltuuston kokoomuslaisen puheenjohtajan Heikki Autton älytön ehdotus kaupungintalon myymisestä hotelliksi kertoo jotain hänen arvomaailmastaan sekä siitä, kuinka syvään kriisiin on hänen johdollaan kaupungin talous ajettu.

Omituisen kuvan poliittisten päättäjien toiminnasta antaa myös keskustalainen päättäjä Maarit Simoska Lukijalta-palstalla (UR 15.8.) . Simoska arvostelee Rovaniemen matkapalvelukeskuksen toiminnan ilmiselviä puutteita. Tosin Simoska kuuluu itse kaupunkia johtavaan kepuun, joka päättää käytännössä palveluiden hinnasta ja laadusta. Miksi ihmeessä hän ja hänen puolueensa ei ole tehnyt asialle mitään?

Tässä vinkki kepun päättäjille: kaupungin matkapalvelukeskuksen epäonnistunut välitystehtävä on syytä lakkauttaa. Palauttakaa liikuntarajoitteisille ihmisoikeudet oikeudella tilata vapaasti itselleen sopiva taksi kaupungin laskuun.

Ymmärrän hyvin umpikepulaisen Esko Fältin tuskan, kun oman puolueen päättäjät ovat Rovaniemellä jättäneet heikoimmassa asemassa olevat kaupunkilaiset pitkälti oman onnensa nojaan.