Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

Pääkirjoitus: Ou­to­kum­mun bio­kok­si- ja -me­taa­ni­lai­tos tarjoaa in­ves­toin­ti­mah­dol­li­suuk­sia muil­le­kin yri­tyk­sil­le – te­räs­yh­tiö on saa­vut­ta­mas­sa pääs­tö­ta­voit­teen­sa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Radio Suomen pa­lat­ta­va juu­ril­leen

Radio Suomi ja sen alueradiot ovat kuunneltuja radioita. Kansallisen radiotutkimuksen mukaan Radio Suomen osuus radiokuuntelusta oli 2018 noin kolmannes. Se tekee kiinnostavia asia- ja uutisohjelmia. Siihen voimme olla tyytyväisiä. Sen sijaan musiikkitarjontaan ollaan tyytymättömiä – eniten keski-ikäiset ja varttuneemmat, jotka käsittääkseni eniten kuuntelevat Radio Suomea.

Tyytymättömyyttä herättää se, että kanavalta tulee runsaasti ulkomaista ja nykynuorten suosimaa kotimaista musiikkia. Vanhoja kunnon iskelmiä ei kuulu kuin joskus harvoin lauantai- tai sunnuntaiaamuna. Erikoiseksi tämän tekee se, että nuoret kuuntelevat muita kanavia, joissa heille on tarjolla riittävästi ”nykypäivän renkutusta”. Lisäksi musiikkia on runsaasti netissä. En ole tavannut yhtään nuorta, joka olisi kännykästään kuunnellut Radio Suomea. Miksi se ei vastaa kuuntelijoidensa toiveisiin? Tukeeko Yle monikansallisia musiikkifirmoja musiikkivalinnoillaan, koska esimerkiksi Olavi Virran tai Tapio Rautavaaran musiikista firmat eivät hyödy?