Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Radio Suomen pa­lat­ta­va juu­ril­leen

Radio Suomi ja sen alueradiot ovat kuunneltuja radioita. Kansallisen radiotutkimuksen mukaan Radio Suomen osuus radiokuuntelusta oli 2018 noin kolmannes. Se tekee kiinnostavia asia- ja uutisohjelmia. Siihen voimme olla tyytyväisiä. Sen sijaan musiikkitarjontaan ollaan tyytymättömiä – eniten keski-ikäiset ja varttuneemmat, jotka käsittääkseni eniten kuuntelevat Radio Suomea.

Tyytymättömyyttä herättää se, että kanavalta tulee runsaasti ulkomaista ja nykynuorten suosimaa kotimaista musiikkia. Vanhoja kunnon iskelmiä ei kuulu kuin joskus harvoin lauantai- tai sunnuntaiaamuna. Erikoiseksi tämän tekee se, että nuoret kuuntelevat muita kanavia, joissa heille on tarjolla riittävästi ”nykypäivän renkutusta”. Lisäksi musiikkia on runsaasti netissä. En ole tavannut yhtään nuorta, joka olisi kännykästään kuunnellut Radio Suomea. Miksi se ei vastaa kuuntelijoidensa toiveisiin? Tukeeko Yle monikansallisia musiikkifirmoja musiikkivalinnoillaan, koska esimerkiksi Olavi Virran tai Tapio Rautavaaran musiikista firmat eivät hyödy?

Sama koskee Lapin Radion musiikkia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.