Koronarajoitukset: Ko­ro­na­mi­nis­te­ri­työ­ryh­mä pidensi ruo­ka­ra­vin­to­loi­den au­ki­olo­ai­ko­ja kol­mel­la tun­nil­la – mi­nis­te­reil­lä haluja jatkaa ra­joi­tus­ten ke­ven­tä­mis­tä myös esi­mer­kik­si teat­te­reis­sa ja kun­to­sa­leil­la

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Po­li­tii­kan ku­vioi­ta jou­lu­lau­lu­jen sanoin

Viimeaikaista poliittista peliä seuratessa on tullut mieleen muutamien joululaulujen sanat. Keskustan ilmoitettua epäluottamuksensa pääministeri Antti Rinteelle, kansa odotti yhtä jännittyneenä kuin lapset joulupukkia miten asia ratkeaa: "Hiljaa hiipii joukko varpahillaan, kotikoloihinsa alle sillan..." Tonttujen jouluyö" oli vähällä toteutua käytännössä. Jos keskusta olisi vetäytynyt poteroihinsa, hallitus olisi hajonnut. Toinenkin tunnettu "Tonttuarmeija-laulu" sopisi jatkoksi edelliseen.

Kansalaiset ovat olleet ymmällään poliittisista käänteistä. Kun epäluottamuksen keskellä on yhdestä suusta vakuuteltu puolin ja toisin tyhjästä syntynyttä luottamuksen palautumista, asettui uusi hallitus yhteiseen kuvaan presidentinlinnassa. Eikö mitään erikoista tapahtunutkaan? Presidenttikin totesi, että hallitus oli joutunut tilanteeseen, missä yhteistyö ei ollut enää mahdollista. Samassa kokoonpanossa, hiukan salkkujaan vaihdellen, hallitus voisikin esittää kuorolauluna: "Tervepä teille, tervepä meille, me tonttujen armeijakunta! Hei, tipsun tapsun, tipsun tapsun, tää on uljas armeijamme, katselkaapa marssiamme, tipsun tapsun tei."