Hiihto: MM-kul­taa tuli! Niko Anttola hal­lit­si vapaan kisaa läh­dös­tä maaliin

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Piit­taa­ma­ton­ta it­sek­kyyt­tä ja epä­to­tuuk­sia

Greenpeacen metsävastaava Matti Liimatainen markkinoi (LK 30.8.) olevansa luonnon asialla estäessään yksityismetsien puunmyynnin aluksi Inarissa ja nyt koko Lapin alueella, Savukoskellakin. Estetään puukaupat yksityismetsistä, vaikka viereen valtion maalle on perustettu suojelualueita, joissa vanhaa, osin jo lahoavaa metsää on tuhansia hehtaareita.

Pahan päivän varalle säästetyn hakkuukypsän yksityismetsän kimppuun käyminen on kiusantekoa. Metsä uudistuu oikein käsiteltynä voimalla ja tuleville sukupolville tulee aina aikanaan vanhaa metsää. 1950-luvun metsänuudistusalat kasvavat pääosin huimaa vauhti. Ne ovat nyt kipeästi kaivattuja hiilinieluja, joista on huutava puute. Hiilinielut vahvistuvat koko ajan metsän kasvaessa. Oikeat metsämiehet iloitsevat niistä.

Luonnosta pitää ymmärtää edes sen verran, että parin sadan vuoden kuluttua nekin metsät ovat vanhoja, mutta eiväthän nyt elävät intoilijat jaksa sellaista odottaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.