Tulipalot: Ro­va­nie­men Kar­von­ran­nas­sa paloi oma­ko­ti­ta­lon sau­nas­sa – yksi savua hen­git­tä­nyt jat­ko­hoi­toon

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Pa­ran­ne­taan ko­tou­tu­mi­sen polkua

Suvakki on trendikäs sana. Moni ei tarkoin tiedä, mitä sillä tarkoitetaan, mutta haluaisi ymmärtää, mitä nimitys pitää sisällään. Monet suvakeiksi kutsutut eivät ole kuulleet, että maailmanlaajuisesti puhutaan monimuotoisuudesta ja yhdenvertaisuudesta. Vain tosi aktiivinen ihminen, jolla on sydän paikallaan, ymmärtää monimuotoisuuden olemuksen.

Arktiset maahanmuuttajat yhdistyksen toimesta nostettiin esiin, että maahanmuuttajat ovat jääneet tietopimentoon koronatiedotuksessa. Ylen uutista kommentoitiin, että olisitte itse selvittäneet asian Googlen käännösohjelman avulla. Joku ihmeteli, miten ihmeessä Suomi pystyy tiedottamaan monella eri kielellä, kun maassa asuu niin paljon erilaisten kielten edustajia.

Kriisiaikana on muitakin asioita hoidettavana kuin antaa infoa maahanmuuttajille eri kielillä, mutta maahanmuuttajat ovat Suomen kansalaisia, joilla on oikeus saada kriisiajan infoa. Hätätilanteita koskevan ohjeistuksen mukaan kukaan ei saa jäädä ilman hyväksyttävää syytä tiedon pimentoon sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, näkemyksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun inhimillisen syyn takia.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita