Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Päi­vä­ko­tien yk­si­tyis­tä­mi­nen on ly­hyt­nä­köis­tä po­li­tiik­kaa

Teerikallion päiväkodissa järjestetyssä keskustelutilaisuudessa (15.9.) paikalla olleet vanhemmat esittivät perustellun huolensa yksityistämisen tuomista muutoksista. Useilla oli kokemuksia yksityisen puolen toimijoista, joiden päiväkodeissa lapset eivät ole saaneet riittävästi huolenpitoa tai hoivaa.

Tilanne ei ole helppo työntekijöillekään, joille henkilöstökulujen minimoimisen myötä koituu moraalista kuormitusta ja kohtuutonta kiirettä.

Vanhemmat eivät pitäneet kaupungin laadunvalvontaa luotettavana, koska pistotarkastuksia tehtiin liian harvoin ja siihen ei ole osoitettu riittävästi henkilöstöä. Ongelmaksi koituu myös erityisvarhaiskasvatus, kun yksityistämisen myötä koko Teerikallion ryhmän lapset lähetetään tutusta ympäristöstä pois.

Erityislapsille selkeät rutiinit, säännöllinen päivärytmi ja tuttu henkilökunta ovat hoivan kannalta tärkeitä tekijöitä. Vaikka erityisvarhaiskasvatusryhmän lapsi voisikin jäädä päiväkotiin, pelkona on, että lapset jäävät vaille tukea, koska yksityisellä resurssit eivät riitä lasten tarpeiden huomioimiseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.