pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Oppia Ame­ri­kas­ta

Katsoin televisiosta historiaohjelman Amerikan presidenteistä. Mieleen jäi erään presidentin toteamus virastaan: virka on niin tärkeä, että siinä ei voi tavoitella ihmisten suosiota.

Meillä on myös toimittu tämän sanonnan mukaisesti tärkeässä valtion johtotehtävässä. Juha Sipilä toimi pääministerinä niin, että valtion velkaa saatiin lyhennettyä syömävelan lappamisen sijaan. Hän menetti kannatuksensa ja joutui väistymään. Nykyinen velkarahalla pelaaminen näyttää toimivan hyvin kannatuksen suhteen. Gallup-luvut hivelevät silmää ja valtion velka on lisääntynyt muutamassa kuukaudessa kymmenillä miljardeilla.

Olisiko syytä joidenkin tahojen miettiä tosissaan Amerikan presidentin ilmaisua? Velkarahan jakamista suunnitellaan jatkettavan vaalikauden loppuun saakka. Velkarahalla hankittujen korkeitten kannatuspisteitten kanssa on mukava mennä vaaleihin, mutta entä sen jälkeen?

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi