Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Oppia Ame­ri­kas­ta

Katsoin televisiosta historiaohjelman Amerikan presidenteistä. Mieleen jäi erään presidentin toteamus virastaan: virka on niin tärkeä, että siinä ei voi tavoitella ihmisten suosiota.

Meillä on myös toimittu tämän sanonnan mukaisesti tärkeässä valtion johtotehtävässä. Juha Sipilä toimi pääministerinä niin, että valtion velkaa saatiin lyhennettyä syömävelan lappamisen sijaan. Hän menetti kannatuksensa ja joutui väistymään. Nykyinen velkarahalla pelaaminen näyttää toimivan hyvin kannatuksen suhteen. Gallup-luvut hivelevät silmää ja valtion velka on lisääntynyt muutamassa kuukaudessa kymmenillä miljardeilla.

Olisiko syytä joidenkin tahojen miettiä tosissaan Amerikan presidentin ilmaisua? Velkarahan jakamista suunnitellaan jatkettavan vaalikauden loppuun saakka. Velkarahalla hankittujen korkeitten kannatuspisteitten kanssa on mukava mennä vaaleihin, mutta entä sen jälkeen?

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.