Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Opet­ta­jil­ta ei kysytty joh­ta­mis­jär­jes­te­lyis­tä

Sodankylän sivistysjohtajan Anne Onnelan puheesta (LK 23.10.) saattoi saada kuvan, että Aleksanteri Kenan koulun aineenopettajat kannattaisivat tietyn johtamisjärjestelmän käyttöönottoa. Haluamme oikaista käsitystä, sillä Aleksanteri Kenan koulun aineenopettajilta ei ole kysytty, eivätkä he ole antaneet yhtenäistä kannanottoa Sodankylän keskustaajaman uuden peruskoulun ja lukion johtajajärjestelyihin tai koulutuksen vastuualuepäällikön toimen perustamiseen.

Kaikkien Sodankylän koulujen henkilökunnalle järjestettiin kuulemistilaisuus kouluverkkomuutoksista 10.10. Samassa tilaisuudessa henkilökuntaa tiedotettiin uusista johtamisjärjestelyistä. Heti alussa painotettiin, ettei henkilökuntaa varsinaisesti tarvitse kuulla, vaan johtamisjärjestelyt ovat työnantajan päätettävissä.

Niinpä tilaisuuden todettiin olevan näiltä osin pelkkä info. Tilaisuuden aikana koulujen henkilökunnalle annettiin 15 minuuttia aikaa kokoontua keskustelemaan kouluverkkojärjestelyistä. Yksikkömme henkilökuntaa ovat luokanopettajat, aineenopettajat ja koulunkäynninohjaajat eli yli 70 ihmistä, joten tässä emme ehtineet muodostaa yhteistäistä mielipidettä.

Johtajajärjestelyt vaikuttavat koulujen arkeen ja henkilökunnan työhön suuresti etenkin, kun keskustaajaman peruskoulun noin 570 oppilasta ja noin 90 henkilökunnan jäsentä työskentelevät vielä useamman vuoden seitsemässä eri väistötilassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.