Lapsiperheet: Tervola maksaa Lapin muh­kein­ta vau­va­ra­haa, neljä lap­pi­lais­kun­taa ko­sis­ke­lee lap­si­per­hei­tä mak­sut­to­mal­la päi­vä­hoi­dol­la

Kolumni: Timo Soini ki­roai­si myös vihreän siir­ty­män

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Mistä löy­ty­vät viisaat päät­tä­jät?

Miksi asioista päättäjät ja virkamiehet saavat rikkoa perustuslain yhdenvertaisuuspykälää?

Lappi on laaja. Täällä on lukemattomia autioitettuja maalaiskyliä, joista palvelut on viety kuntakeskuksiin. Kylissä asuu omissa taloissaan vanhoja ihmisiä. Työikäiset lapsineen ovat joutuneet muuttamaan etelän kaupunkeihin.

Kylissä eivät toimi kotipalvelut, eikä kotisairaanhoito. Nyt tarvittaisiin apua lumenpukkaukseen pihoilta. Nettejä on vain harvoilla, kurssituksen puutteen takia. Yhteiskunnalliset asiat jäävät hoitamatta. Ei ole edes kirkkokyyditystä.

Poliittisia puolueita syntyy kuin sieniä sateella, mutta yksikään ei hoida maaseudun eikä maatalouden asioita. Me kaikki tiedämme, että tutkimuksen mukaan Lapissa ei ole omavaraista ruokatuotantoa tarpeeksi, vaikka syöjiä tulee koko ajan lisää. Turistit haluaisivat syödä paikallista ruokaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.