Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Mi­nis­te­riö toimii mie­li­val­tai­ses­ti Väy­läl­lä


Olli-Pekka Salminen peräänkuuluttaa kirjoituksessaan (LK 18.2., “Kunnantalojen valokatkaisimilla pian tungosta”) valtionvarainministeriön julkaiseman (13.2.) kuntien tilanneraportin lääkkeeksi lohen nousun mahdollistamista Kemijokeen. Se todella toisi Kemijokivarteen taloudellista toimeliaisuutta ja olisi todellista hyvää aluepolitiikkaa.

Maa- ja metsätalousministeriö julkaisi 17.2. Tenojoen kalastussääntöön tarvittavista muutoksista lausuntokierroksen. Ministeriö on teettänyt ulkopuolisen arvion, johon on koottu eri osapuolten näkemyksiä sopimuksen toimivuudesta ja vaikutuksista. On haastateltu 29 henkilöä, jotka edustavat kattavasti Tenon kalastussopimukseen liittyviä tahoja.

Ministeriö toteaa haastattelujen tuoneen monta muuta hyvää tapaa hoitaa lohensuojelu paremmin kuin mitä se oli aikaisemmassa Tenojoki-sopimuksessa, jonka valmistelussa ei paikallisia kuunneltu.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi