Lukijalta
Mielipide

Lukijalta: Miksi emme kuulu joukkoon? Rovaniemi-avun yhteystietolista on puuttellinen


Kirjoittajat ihmettelevät, miksei heidän yhteystietojaan ole Rovaniemi-avussa, ja puuttuuko listasta näin muitakin ikäihmisiä. Arkistokuva.
Kirjoittajat ihmettelevät, miksei heidän yhteystietojaan ole Rovaniemi-avussa, ja puuttuuko listasta näin muitakin ikäihmisiä. Arkistokuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Muutimme Rovaniemelle vuonna 1964. Olemme siis asuneet rovaniemeläisinä yli 50 vuotta. Olemme täällä asuessa molemmat saavuttaneet 80 vuoden iän, vanhempi on yltänyt jo 85 vuoden ikään.

Koronakaranteenisuosituksen alkaessa Rovaniemen kaupunki mainosti näyttävästi puhelimitse tapahtuvia yhteydenottoja 70 vuotta täyttäneille. Odottelimme rauhassa puhelinsoittoa, koska meillä ei ollut tarvetta Rovaniemi-avun palveluille.

Puhelinsoitoista kertovissa uutisissa korostettiin, miten yhteydenotot ovat tavoittaneet valtaosan ikäihmisistä. Puhelinsoitot olivat alkaneet vanhimmasta ikäluokasta ja sanomalehtitietojen perusteella kohta kaikki 70 vuotta täyttäneet oli tavoitettu.

Meille puhelua ei kuulunut, joten tarkistin numeromme numeropalvelusta. Siellä ne olivat vapaasti nähtävissä. Liian innokkaiden lehtikauppiaiden takia on vuosia sitten otettu estopalvelu, joka ei enää ole voimassa.

Soitimme lehdissä olleeseen Rovaniemi-avun numeroon ja ”ilmoittauduimme” olevamme olemassa! Ystävällinen vastaaja ihmetteli suuresti sitä, että meille ei ole soitettu. Jostain selvisi, että soittamiset on tehty joltain kaupalliselta toimijalta saadun listan perusteella. Miksi me emme ole listalla, siihen emme ymmärrettävästi saaneet vastausta.

Kysymmekin nyt asiasta vastaavilta: Onko kyseisestä listasta maksettu jollekin taholle, ja onko joku valvonut tämän ”maskikaupan” toteutumista asianmukaisesti?

Onko joku todella yhteydenoton tarpeessa oleva jäänyt listan ulkopuolelle?