Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Metsien li­sä­suo­je­lu vä­hen­tää tuloja

Jari Pohtilan kirjoitus (LK 26.8.) on saanut aktivistien kynät kuumaksi. Hän kertoi, miten Greenpeacen (Gp) kampanjointi vaikuttaa suoraan eläkeläisten tuloihin.

Kirjoitukseen vastanneet ovat unohtaneet, mikä on Lapin suojelutilanne ja sekoittaneet asiat mallikkaasti muutenkin. Yhteismetsissäkin harjoitetaan luonnonsuojelua, mutta ne tuottavat myös tuloja osakkailleen. Henkilöille, joiden toimeentulo voi olla merkittävästi kiinni saaduista puunmyyntituloista.

Päivittäin merkittävintä monimuotoisuuden suojelua tekevät metsänomistajat ja metsäammattilaiset, jotka suojelevat metsäluonnon monimuotoisuutta konkreettisesti rajaten monimuotoisuuden kannalta merkittävät kohteet pois hakkuista. Metsäsektori on tehnyt määrätietoista monimuotoisuuden kehittämistä jo yli 30 vuotta ja nykyään kaikki merkittävät uudistusehdotuksetkin tulevat sektorin sisältä. Greenpeacen ainoa ”saavutus” on etsiä hakkuita metsänkäyttöilmoitusten avulla talousmetsistä ja aiheuttaa riitaa. Ei kovin vaikeaa.

Ilmastonmuutoksen torjumiseksi on löydettävä tapa korvata fossiiliset materiaalit uusiutuvilla.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita