Hiihto: MM-kul­taa tuli! Niko Anttola hal­lit­si vapaan kisaa läh­dös­tä maaliin

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Metsien li­sä­suo­je­lu vä­hen­tää tuloja

Jari Pohtilan kirjoitus (LK 26.8.) on saanut aktivistien kynät kuumaksi. Hän kertoi, miten Greenpeacen (Gp) kampanjointi vaikuttaa suoraan eläkeläisten tuloihin.

Kirjoitukseen vastanneet ovat unohtaneet, mikä on Lapin suojelutilanne ja sekoittaneet asiat mallikkaasti muutenkin. Yhteismetsissäkin harjoitetaan luonnonsuojelua, mutta ne tuottavat myös tuloja osakkailleen. Henkilöille, joiden toimeentulo voi olla merkittävästi kiinni saaduista puunmyyntituloista.

Päivittäin merkittävintä monimuotoisuuden suojelua tekevät metsänomistajat ja metsäammattilaiset, jotka suojelevat metsäluonnon monimuotoisuutta konkreettisesti rajaten monimuotoisuuden kannalta merkittävät kohteet pois hakkuista. Metsäsektori on tehnyt määrätietoista monimuotoisuuden kehittämistä jo yli 30 vuotta ja nykyään kaikki merkittävät uudistusehdotuksetkin tulevat sektorin sisältä. Greenpeacen ainoa ”saavutus” on etsiä hakkuita metsänkäyttöilmoitusten avulla talousmetsistä ja aiheuttaa riitaa. Ei kovin vaikeaa.

Ilmastonmuutoksen torjumiseksi on löydettävä tapa korvata fossiiliset materiaalit uusiutuvilla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.