Lakot: Ju­na­lak­ko on li­sän­nyt lin­ja-au­to­jen li­pun­myyn­tiä mer­kit­tä­väs­ti – suo­si­tuim­mil­le rei­teil­le myydään jo ei-oota

Tapahtumat: Ro­va­nie­mi sel­vit­tää kymp­pi­ton­nil­la, miten Arctic Design Week jat­kos­sa jär­jes­te­tään – ta­pah­tu­man tu­le­vai­suus on epä­var­ma

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Menikö kaikki oikein Pa­ja­rin­ran­nas­sa?

Kemin kaupunginhallitus vetoaa kaupungin lakimiehen mukaan siihen, että muunlaista päätöstä ei olisi voitu tehdä Pajarinrannan päiväkodin tapauksessa kuin se mikä tehtiin. Eri asia on se, miltä se näyttää veronmaksajien silmissä, kun selvästi kallein, urakkahinnan ero noin miljoona euroa, voittaa urakkakilpailun laatupisteissä.

Miten tarjouspyynnön tasapuolisuus toteutuu, jos toiselle tarjoajalle annetaan reilusti isompi tukku rahaa käteen ja pyydetään tekemään tarjous? Tarjouspyyntö oli rajattu 0–4,9 miljoonaan euroon, mikä myös kiistetään kaupungin taholta. Tarjouspyyntö ei voi olla niin löperö, että siinä on tällainen olennainen epäkohta, josta voidaan jälkikäteen kiistellä.

Myös laatupisteiden ja hinnan painotus on käsittämätön (70/30 %), kun normaaleissa tarjouspyynöissä se on päinvastainen – kun kuitenkin yksi päätöksentekokriteeri oli kokonaisedullisuus. Selvittämättä on jäänyt sekin, kuka "laatupisteet" on antanut tai arvioinut? Tämä on numerokikkailua, jolla paikallinen yrittäjä on pelattu ulos kisasta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.